Carlos Boné és lo nou president de la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies




comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 19 de desembre de 2011

Carlos Boné Amela, alcalde de Valderrobres, és lo nou president de la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP). La seua assignació es va produir a la Sisena Assemblea General de la Federació que se va celebrar el dissabte 26 de novembre. Durant la seua primera intervenció com a president de la FAMCP, Carlos Boné va destacar el caràcter integrador que tradicionalment exerceix la Federació que represente les entitats locals. Boné va considerar que la Federació Aragonesa “és un instrument eficaç per millorar la governança de les administracions locals” i s’ha compromès a defensar-les a totes per igual, sense tindre en compte la seua mida ni la ideologia dels seus dirigents.

En lo discurs davant los assistents a la 6ena Assemblea General, lo nou president de la FAMCP va sol·licitar una pròrroga per a la devolució de les quantitats que les entitats locals van rebre de més per la seua participació en los ingressos de l’Estat i que s’amplio la línia de crèdits ICO perquè tots los ajuntaments puguen fer front a les factures pendents de pagament. Esta Sisena Assemblea General de la FAMCP va estar clausurada per la presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, que va recordar que “la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies serveix per garantir la defensa de les entitats locals i ha d’articular la representació ordinària de les mateixes en la seua relació amb la Comunitat Autònoma”.

La presidenta d’Aragó va anunciar que “l’executiu autonòmic emprendrà de comú acord amb les institucions i sectors implicats, una profunda reforma de l’Administració per aconseguir una distribució racional de les competències i facultats que evito les duplicitats que es produeixen en este moment i que, a més, contribuixque a reduir el cost dels serveis”.