Creu Roja, Acción sin Fronteras, Mans Unides i Assemblea de Cooperació per la Pau, beneficiàries del 0,7%


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 19 de desembre de 2011

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca tractava qüestions referents a solidaritat i ajuda humanitària. En concret, eren dos punts els que es tractaven en aquesta matèria a la sessió ordinària del mes de desembre. El primer dels assumptes es centrava en l’adjudicació de les ajudes a les ONG’s, convocades per l’Ajuntament amb el 0,7% solidari dels pressupostos municipals. Prèviament s’havia celebrat una reunió del Consell de Solidaritat amb la presència de totes les associacions que el conformen, dels sindicats i dels representats dels tres grups polítics del consistori vilafranquí. Creu Roja, Acción Sin Fronteras, Manos Unidas i Assemblea de Cooperació per la Pau han estat les beneficiades per desenvolupar projectes a Burkina Faso, Níger, Senegal, Haití i Gaza. En total l’Ajuntament de Vilafranca adjudica 8.664 euros.

A la sessió, la regidora Teresa García també presentava la campaya ‘Vilafranca Solidària’, d’ajuda als països de la ‘Banya d’Àfrica’. Es realitzava la lectura de la Declaració institucional recolzada per tots els grups polítics de l’Ajuntament i s’anunciava que la campanya començarà aquest proper divendres 23 al Concert de Nadal de la Unió Musical de Vilafranca i continuarà durant tot el 2012.

Diferents associacions del municipi ja han anunciat que realitzaran actes durant l’any 2012 per tal d’ajudar en el projecte de ‘Vilafranca Solidària’ que arrancarà aquestos Nadals.

» Creu Roja: 2.312,8 €. Projecte de lluita contra la explotació infantil a Burkina Faso i Níger.

» Acción sin Fronteras: 2.312,6 €. Educació, aigua potable i sanejament a les aules escolars de Senegal.

» Manos Unidas: 1.726,00 €. Afavorir l’accés de l’aigua per a consum humà i de reg, mitjançant la construcció de cisternes familiars i sensibilització de l’ús adequat. Oest d’Haití.

» Assemblea de Cooperació per la Pau: 2.312,6 €. Millora de l’accés a l’aigua i de les condicions higièniques de 7 famílies a Rafah, Gaza.

Més informació: |