Les farmàcies de la comarca estan en vaga, però compleixen serveis mínims


comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 19 de desembre de 2011

Les farmàcies de la nostra comarca estaran de guàrdia del dilluns 19 al dimecres 21 de desembre per la vaga convocada pels farmacèutics de la Comunitat pels impagaments del Consell que ascendeixen a més de 550 milions d’euros. La Conselleria de Sanitat ha tret una resolució on anuncia els serveis mínims que hauran de prestar les farmàcies que estiguen de guàrdia els propers dies, ja que han de garantir funcionament per a casos d’urgència. A la nostra comarca, estaran de guàrdia els tres dies la farmàcia de Morella, Vilafranca, Todolella, Castellfort i Ares del Maestrat.

L’ordre de la Conselleria ve donada per garantir la continuïtat de l’assistència farmacèutica per les oficines de farmàcia, per part de la Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris, per lo que s’han establert estes farmàcies que hauran de romandre obertes en horari ordinari d’atenció al públic per municipi. Per  tant, Els Ports pràcticament no notarà la vaga impulsada des del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, unit als de València i Alacant. Al comptar sols en una farmàcia per municipi, la comarca continuarà amb les principals farmàcies obertes al públic com qualsevol dia.

De totes formes, continuaran mostrant el seu malestar com han fet amb la penjada de cartells reclamant els diners que els deuen o com el tancament simbòlic de la Farmàcia Tena el dimecres, tot i que va estar en funcionament.

En els grans municipis es notarà en major mesura la vaga, al repartir-se les guàrdies segons la ubicació de cadascuna.

Els farmacèutics van estar a punt de fer vaga abans de les eleccions generals, però la Generalitat oferiria un calendari de pagaments que les farmàcies van acceptar sempre i quan es complira. A dia d’avui, no s’ha fet efectiu el segon dels pagaments que ascendeix a 60 milions d’euros i que s’hagués tingut d’abonar el passat 9 de desembre. Segons un comunicat conjunt de les Conselleries de Sanitat i Hisenda, el segon dels pagaments no s’ha pogut realitzar “per la difícil situació econòmica”, assegurant que faran efectiu junts el segon i el tercer pagament amb una liquidació de 120 milions d’euros el proper 23 de desembre. Les farmàcies no s’ho creuen i han optat per la mesura de pressió de tancar tres dies de la propera setmana. A la província de Castelló es veuen afectades 299 farmàcies amb un deute de la Generalitat de 53 milions d’euros des del mes de juliol.

Més informació: | |