Comencen los treballs de conducció d’aigua de Vall de Lluna fins a Fórnols



comarquesnord.cat, Fórnols
» dimarts, 20 de desembre de 2011

Després de fer els sondejos d’investigació per conèixer el cabal i la qualitat de l’aigua de la Vall de Lluna, amb uns resultats molt òptims, lo següent pas perquè el poble de Fórnols sigue abastit amb l’aigua del terme de Ràfels passe per conduir-la fins al poble. Això serà possible amb una canonada de 8 quilòmetres que unirà els pous amb los dipòsits de Fórnols, uns treballs d’excavació que en lo seu dia foren adjudicats a l’empresa Lorente.

Com bé va destacar l’alcalde de Fórnols, Ernesto Serrat, este projecte es tirarà endavant gràcies al Fons Especial de Teruel de 2011, tot i que des de la corporació municipal no saben si estes ajudes seran suficients com per acabar completament lo projecte. Abans de procedir a les excavacions per soterrar les canonades, s’està procedint a la neteja del tram per on passarà la conducció de l’aigua, que en alguns trams es bastant dificultosa.

Des de l’Ajuntament de Fórnols van destacar la importància d’este projecte, ja que la falta d’aigua és un dels grans problemes que ha patit lo municipi des dels seus orígens. Una vegada estigue netejat tot lo tram per on ha de transcórrer la canonada, se procedirà a les corresponents excavacions. Des de l’Ajuntament de Fórnols van concretar que els treballs d’excavació, soterrament i connexió de la línia podrien durar uns tres mesos, sempre en funció de si hi ha suficient pressupost.

Enguany, lo municipi de Fórnols ha patit diversos episodis amb problemes d’abastament d’aigua, marcats per la forta sequera que ha patit lo Matarranya fins a meitats del mes de novembre. Estos primers inconvenients ja es van viure a l’agost, quan lo municipi de Fórnols acull a més veïns. De cara a finals d’octubre, un problema amb les bombes d’extracció d’aigües també va ocasionar talls a la línia d’aigua potable al poble durant unes hores. I és que els dipòsits no podien acumular ni una gota d’aigua per la falta de pluges.

Més informació: | |