La Diputació de Terol tindrà un altre camió per facilitar la vialitat hivernal



comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 20 de desembre de 2011

La Diputació de Teruel ha donat a conèixer l’últim vehicle adquirit i destinat al servei de vialitat hivernal. La seua funció principal serà el desplaçament de persones i material de rescat per atendre aquells riscos de protecció civil per als que es considero més eficaç lo seu ús. Lo cost és de 47.780 euros i el seu finançament s’inscriu dins de les accions del conveni de col·laboració vigent entre el Govern d’Aragó i la Diputació. Segons este acord, l’administració autonòmica se farà càrrec del 80 per cent de la quantia i la resta l’aportarà la Diputació Provincial.

La funció principal d’este vehicle és l’extracció de persones en llocs de difícil accés a causa de les condicions atmosfèriques adverses, fonamentalment per la caiguda de grans quantitats de neu, en masies, hotels rurals o similars. És a dir, actuarà en aquells llocs on los vehicles pesants de vialitat hivernal no poden arribar, evitant l’aïllament prolongat de les persones que puguen estar atrapades. Per facilitar la cerca dels llocs aïllats, s’ha dotat lo vehicle d’un equip portàtil informàtic que permet descarregar els mapes cartogràfics de tota la província de Teruel.

A més, la Diputació de Teruel ha adoptat en lo transcurs del seu ple ordinari del mes de desembre un important acord en la seua política de fomentar la pràctica del turisme de neu i que se centre en la subscripció de l’ampliació de capital de Nieve de Teruel, SA. Una mesura que suposarà un desemborsament global de 3 milions d’euros el 2011 per part de la Diputació. La quantia procedeix del Fons d’Inversions i ratifique la voluntat de la Corporació Provincial d’apostar pel turisme blanc com un dels sectors estratègics de l’economia de Teruel.

Amb lo desemborsament dels citats 3 milions d’euros, la Diputació de Teruel passe d’un percentatge de participació del 19’7% al 24’5% a l’empresa Nieve de Teruel. Esta iniciativa se sume a la recent inauguració de la nova carretera d’accés a l’estació d’esquí de Valdelinares, una via de comunicació que enllace els municipis d’Alcalà de la Selva i Valdelinares en un tram que discorre des de la recta d’arribada a l’esmentada estació d’esquí, en el punt anterior a l’entrada del seu aparcament, fins al denominat ‘Coll de la Gitana’.

Més informació: | | | |