Morella sol·licita a la Generalitat una línia d’ajudes per a la construcció de basses per al sector primari



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 21 de desembre de 2011

Morella considera prioritària la construcció d’una bassa en la zona de la Masia Torre Segura. Per a això, ha sol·licitat a la Generalitat una línia d’ajudes destinada a la construcció d’estos mini-pantans. Esta infraestructura permetria emmagatzemar la millor aigua superficial del terme. D’aquesta manera, es garantiria el subministrament d’aigua al sector primari, inclús en èpoques de sequera.

L’Ajuntament de Morella va iniciar els tràmits per a construir esta infraestructura l’any 2006. Després de l’acord plenari, l’autorització de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la concessió d’aigua i la cessió dels terrenys, ara s’ha aconseguit una pròrroga d’un any perquè este projecte siga una realitat. No obstant això, la Generalitat no ha respost a les distintes peticions de subvencions que ha formulat el consistori.
L’edil de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, lamenta que “la Generalitat, que és l’administració que té competències en esta matèria, no ha respost a les sol·licituds que li hem presentat”. El regidor afirma que “portem anys treballant en este projecte, que permetrà aprofitar l’aigua superficial en una zona de gran concentració i volem que siga una realitat”. Cal assenyalar que en esta zona de la Masia Torre Segura s’acumula una gran quantitat d’aigua, pel pas d’un riu i per les aigües pluvials.

A més, el regidor recorda que “l’Ajuntament de Morella ha construït basses en distints punts del terme, però la Torre Segura és el punt més segur i garantirà el subministrament als ramaders, inclús en època de sequera” Finalment, assenyala que “este punt d’aigua seria molt important per a enfrontar-se a les sequeres, que no entenen de crisis econòmiques”.