La barraca del Sant Antoni de Vilafranca es cremarà a les 20.30 hores


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 22 de desembre de 2011

Els Majorals de la festa de ‘La Publicata’ en honor a Sant Antoni de Vilafranca continuen preparant-se per a les celebracions del mes de gener. Si fauns dies, aprofitant els dies festius del pont de la Constitució i la Puríssima es preparava la confitura de carabassa per a fer els pastissos, aquest passat cap de setmana es repartia el programa de la festa amb un llibret que compta amb la col·laboració literària de l’historiador Josep Monferrer.

Els darrers dies dels Nadals coincidiran amb les jornades de Troncs. El divendres 6 són els Reis, mentre que dissabte 7 i diumenge 8 ja tenen lloc les eixides a les Partides de Dalt i de Baix per tal d’arreplegar els troncs que son donats per a la Subhasta de la llenya.

Una de les principals novetats per a la festa de Sant Antoni a Vilafranca serà el canvi que es produeix en l’horari per a l’encesa de la ‘Barraca’. És habitual que bote foc a la ‘Barraca’ per la nit després de les representacions teatrals de la Vida del Sant i el sainet. La Majoralia d’aquest any ha avançat aquest acte del dissabte a les 20,30 hores. L’encesa de la ‘Barraca’ és, sense cap dubte, l’acte central de la festa de Sant Antoni.

Durant aquestos dies de Nadal a ben segur que els Majorals de Sant Antoni continuaran preparant més coses. Encara que la confitura per als pastissos ja estiga feta i el llibret repartit, són moltes les qüestions que s’han de tenir amanides per als dies dels Troncs i tots els altres caps de setmana de celebracions del mes de gener.

Més informació: | |