La Planta de Tractament de Residus de Cervera estarà operativa a partir de 2012



comarquesnord.cat, Castelló
» dijous, 22 de desembre de 2011

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner ha anunciat que a partir del dos de gener “estarem ja donant servei de tractament de residus a tots els veïns de la província amb l’entrada en funcionament d’una planta modèlica en el seu funcionament i que ens permetrà millorar la nostra eficiència i optimitzar el tractament de residus”.

Moliner declara que així es podrà “aconseguir que la província pugue autogestionar tots els seus residus i, fins i tot, ser capaços de tractar també els de altres territoris. Igual que altres províncies han estat solidàries amb Castelló fins ara, nosaltres també ho estem sent ja amb una quinzena de municipis de la província de València”.

En les proves d’engegada que s’està realitzant actualment, estan accedint a la planta els camions que transporten les escombraries de municipis petits de les zones limítrofes per l’interior a la planta, com son Cervera del Maestre, Traiguera, La Jana, Canet lo Roig, Rossell, Sant Rafel del Riu, Càlig, Sant Mateu, Xert, Salzadella, Tírig, Catí, Torre Endomenech o la la Serratella, principalment.

La recollida d’està agrupada en dues rutes que cobreixen dos camions diàriament des de fa alguns dies. Al marge d’això, el consorci està condicionant el vial Peníscola-Càlig, en el terme municipal de Peníscola, que permetrà l’accés a la planta de Cervera dels municipis més grans de costa, així com la resta de municipis.

Igualment, el consorci també millorarà i condicionarà l’accés nord a la planta –el vial Peníscola-Càlig, en el terme municipal de Càlig-, per millorar l’accés dels dos recol·lectors indicats anteriorment, així com les rutes de recollida dels Ports, que accediran a través de la planta de transferència de Vilafranca o bé directament, segons correspongue.

Així mateix, el consorci va a implantar una sèrie de campanyes ambicioses de foment del coneixement de les instal·lacions, així com potenciar la recollida selectiva en origen, així com dotarà a totes les unitats urbanes d’una ‘targeta verda d’ús gratuït’. A través de la campanya ‘Si + reciclis, – paguis’, el consorci bonificarà econòmicament als veïns que majors aportacions realitzin als ecoparques. I tot això a través d’un sistema de control de pesajes i informatització que s’instal·larà en els ecoparques durant el primer quadrimestre de 2012, repartint-se així mateix, la targeta amb la carta explicativa.

Més informació: |