Medi Ambient contemple els 28,4 milions d’euros del PDR en los seus pressupostos

comarquesnord.cat . Matarranya . divendres, 23 de desembre de 2011 .

Contribuir a la recuperació econòmica i a la creació d’ocupació, fomentar el desenvolupament rural i millorar la protecció del medi natural. Estos són los tres pilars amb los que el Govern d’Aragó diu que s’ha elaborat lo pressupost del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient per al 2012 a la comunitat. En concret, constarà d’un import total de 853 milions d’euros (un 1,12 per cent menys que en l’actual exercici), lo que represente el 16% del pressupost global del Govern d’Aragó. A més, los comptes d’este Departament es distingeixen, també, per la contenció de la despesa i una adequació al moment econòmic actual.

En matèria de Desenvolupament Rural, Medi Ambient comptarà amb una partida de 139 milions d’euros. De tots estos, cal destacar 13,5 milions d’euros que es destinaran a la modernització dels regadius. La línia de modernització d’explotacions també serà prioritària per al Departament i, de fet, l’aportació de 2012 serà de 17 milions d’euros. Per la seua banda, los pressupostos contemplen una partida de 28,4 milions d’euros per als Plans de Desenvolupament Rural Sostenible, dels quals se beneficie la comarca del Matarranya, i que van ser bloquejats enguany pel Ministeri d’Hisenda perquè el govern autonòmic no complie el dèficit.

Roberto Bermúdez de Castro va insistir que el projecte pressupostari del Departament de Medi Ambient és lo que menys ha baixat de tots los departaments del Govern d’Aragó. A més, i de la mateixa manera que al conjunt del Govern, s’ha propiciat també una àmplia tasca de reducció de càrrecs i una redefinició de tasques que, a partir d’ara, assumirà el personal del Departament, tot això encaminat a la racionalitat executiva i a la reducció de costos. En este sentit, Bermúdez de Castro va defensar que “l’objectiu d’este pressupost té el compromís de millorar les condicions de vida i de treball de la població que viu al medi rural a través del desenvolupament sostenible”.

Com ja va avançar en lo seu dia la presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, Sirasa i Sodemasa acabaran fusionant-se, i això es pot produir de cara al primer trimestre del 2012. En este sentit, Bermúdez de Castro va remarcar que “caldrà racionalitzar la despesa que es fa tant a Sirasa com a Sodemasa”, i va remarcar que “hi haurà una baixa molt important de transferències per part del Departament a ambdues empreses”. Cal apuntar també que els sous dels càrrecs directius de les dos empreses públiques se negociaran a la baixa, tot i que els treballadors “no han de patir perquè anirem a mantindre els llocs de treball”.