El Palau dels Osset de Forcall reobre les seves portes després d’una inversió de 600.000 euros per part de la Diputació

comarquesnord.cat . Forcall . dissabte, 24 de desembre de 2011 . 2 comentaris
Etiquetes: , , , ,

El Palau dels Osset de Forcall tornarà a lluir en tota la seva esplendor dilluns que ve després de tres anys de remodelació i una inversió de 600.000 euros per part de la Diputació de Castelló. A partir de les 18.30 hores està prevista la inauguració de l’edifici a càrrec del president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la consellera de Turisme, Lola Johnson.

La Diputació va presentar a la fi de 2008 el projecte de rehabilitació i posada en valor d’aquest palau construït a la fi del segle XVI, que ja va ser objecte d’una remodelació interior en 1993. Prèviament, la Conselleria de Turisme va retornar la titularitat de l’històric edifici a la Diputació la primavera del 2008, després que l’empresa que gestionava l’hotel rescindís el contracte.

Les obres de millora de l’interior de l’emblemàtic establiment hoteler han comptat amb un pressupost de 600.000 euros per part de la Diputació. En concret, els treballs han permès equipar les 37 habitacions de les quals disposa, així com la cafeteria, el saló, el restaurant i l’àrea de recepció. La intervenció inclou la completa restauració a càrrec de l’arquitecte Jaime Sanahuja de l’edifici que originàriament va ser utilitzat com a hospital i casa de misericòrdia. Amb la rehabilitació, les seves dependències poden albergar fins a 40 habitacions; en la seva major part suites, amb un espai reservat per a banquets i congressos. Tot això al voltant del seu espectacular claustre central sobre el qual s’articulen la major part dels serveis.

Una aposta per la dinamització socioeconòmica de la comarca dels Ports a la qual cal sumar la rehabilitació integral de l’Hotel Cardenal Ram de Morella, amb un pressupost d’1,3 milions d’euros de la institució provincial.

A aquesta xarxa de cal sumar-li la reconversió de la Fàbrica Giner per albergar un recinte hoteler amb spa i la remodelació de l’antic Hospital de Sogorb per albergar l’Hotel “Martín L’Humà”, primer recinte de categoria superior de l’Alt Palancia. Una reforma per la qual la institució provincial va aportar 1 milió d’euros dels seus pressupostos. La Consellería d’Agricultura, a través del programa europeu Ruralter, i la Diputació de Castelló van assumir la pràctica totalitat dels cinc milions d’euros d’inversió.

Tal com assenyalava el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, “una de les claus per competir amb altres destinacions turístiques és disposar de places hoteleres amb la qualitat i el confort que demanda un sector cada vegada més competitiu. Una distinció que ha multiplicat la demanda a Espanya dels denominats Hotels amb encant. Allotjaments la categoria dels quals no ve tant marcada per la grandària de les habitacions com per la singularitat dels establiments. Sensibles a aquesta realitat, la institució provincial va impulsar la remodelació d’una sèrie d’espais per a un turisme que preval la cultura del lloc de destinació, al costat de la seva història, costums i tradicions”.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. Se llama Palau dels Osset, sin “s” al final, y convendria informarse mejor del numero de habitaciones.

    Un saludo

  2. Sandra, la informació l’ha facilitada als mitjans de comunicació la propia Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, és a dir, els propietaris i gestors de la infraestructura hostalera. Comarquesnord.cat, en aquest cas, només ha fet cas a les fonts oficials.
    Gràcies per llegir comaquesnord.cat