LA FALSA: “Per a no perdre la memòria”

Joan Carles Marcobal . 25 de desembre de 2011 .
Etiquetes: , ,

El Casal Popular de Castelló va ser escenari, el passat 16 de desembre, d’un acte organitzat pel grup castellonenc per a la recuperació de la Memòria Històrica, en el transcórrer del qual van ser homenatjades aquelles persones que al llarg del temps han contribuït considerablement a la recuperació d’eixa memòria i que, malauradament, han desaparegut en els darrers anys.

Entre d’altres testimonis van estar recordades i reconegudes a l’homenatge algunes persones de la comarca dels Ports: la forcallana Ana Oliet així com altres quatre persones de Morella: el professor, amic i recordat carinyosament Sergio Beser Ortí, Carmen i Marcos Sangüesa –fills del que fóra alcalde de Morella i president de la Diputació de Castelló en la República, Matías Sangüesa- així com Andrés Vives Viñals ‘Saranya’, també recentment desaparegut.

Al senzill però sentit homenatge assistien emocionats familiars dels finats. La presència de la comarca a l’esmentat acte no es limitava al que ja s’ha dit donat que al mateix, el morellà Ramón García pronunciava una conferència al voltant del geòleg José Royo Gómez, mort a Veneçuela després de passar per Bogotà –on compta amb un museu amb el seu nom- en el seu exili, i qui també va ser íntim amic i col·laborador de Sos Baynat. Cal recordar que José Royo era originari de Morella, concretament del mas de Fra Eixameno on es va fer amb les primeres troballes de dinosaure a la comarca.

Més informació: | |