Morella reviu l’Anunci i promociona el Sexenni amb una exposició fotogràfica

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 27 de desembre de 2011 .
Etiquetes: , , , ,

Morella inaugura avui l’exposició “Els protagonistes de l’inici del 53º Cicle Sexennal”, en la que es mostren imatges de l’Anunci i també es promociona el Sexenni. En ella, han participat distints veïns, visitants i professionals dels mitjans de comunicació que han enviat fotografies que van realitzar el dia 28 d’agost. En total, s’han rebut més de 170 instantànies.

La regidora de cultura i turisme, María Rallo, afirma que “l’exposició recull com van viure el dia de l’Anunci els distints participants”. A més, afegeix que “s’ha realitzat una selecció d’imatges intentant recollir tota la varietat de moments que té, tant l’Anunci com el treball previ que realitzen els veïns”. Per això, en la mostra s’inclouen imatges del pregó, de la batalla de confeti, de les carrosses, del treball amb el paper arrissat o dels ninots. A més, hi ha uns panells informatius en els què s’expliquen les dades més destacades de l’Anunci i del pròxim Sexenni.

Rallo també espera que “l’exposició tinga una bona acollida, ja que les experiències de les mostres participatives, com la de “La primera gran nevada del segle XXI” o la de l’últim Sexenni, van tindre una gran assistència”.

Cal recordar que el dia 28 d’agost, el pregoner va anunciar que Morella celebrarà el Sexenni en 2012. Un acte solemne i emotiu. A la vesprada, el color i la festa van esclatar en la localitat. 38 carrosses, elaborades amb paper arrissat, 1500 persones desfilant disfressades, 50 tones de confeti i 40000 visitants, fan de l’Anunci una autèntica guerra de diversió. Eixe dia culmina un any sencer de treball per a elaborar els distints vehicles. Llavors, els veïns ja comencen a reunir-se per a celebrar el Sexenni a l’agost de 2012 amb el major esplendor possible. En este sentit, els veïns ja treballen per a adornar els carrers amb paper arrissat i els gremis i el Consell ja
s’han constituït. Tant l’Anunci com el Sexenni requerixen d’un any sencer de treball.

Esta exposició s’ubicarà en la Sala de Justícia de l’Ajuntament de Morella. En l’altra sala, la del Consell, continua l’exposició de “Com Sona l’ESO”. Rallo conclou que “visitant les sales de l’Ajuntament es poden reviure dos moments màgics que ens ha deixat este 2011”.
. Vídeo . L’Anunci torna a Morella amb 170 fotografies

Més informació: | | | |