La Llum de les Imatges estudia incorporar Catí i Culla a la propera exposició de Vinaròs i Benicarló


comarquesnord.cat, València
» dijous, 29 de desembre de 2011

En la reunió del Patronat de la Fundació de la Llum de les Imatges ha estat proposat que Catí i Culla siguin també seus de la propera exposició de Vinaròs i Benicarló. «Anem a intentar tenir una extensió a Catí i Culla», ha dit el secretari autonòmic de Cultura, Rafael Ripoll, qui ha afegit que la intenció és «incidir en la generació d’un flux turístic que propiciï l’assentament de la població i la generació d’ocupació en aquests pobles de l’interior de Castelló”. «Si bé», ha indicat Ripoll, «caldrà ajustar el pressupost perquè les actuacions patrimonials estiguen a l’altura de totes les realitzades per la Llum de les Imatges i alhora s’adaptin a les circumstàncies econòmiques actuals».

La incorporació d’aquestes dues poblacions és una proposta de la Diputació de Castelló a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, que s’ha presentat en la reunió del Patronat.

El representant de la Diputació de Castelló, Pablo Roig, es defensat aquesta proposta de sumar Culla i Catí a Vinaròs i Benicarló «per despertar l’interès pels pobles de l’interior», igual que ho ha fet el bisbe de Tortosa, Javier Salines, «perquè es guardi l’equilibri entre grans i petites ciutats», doncs, ha afegit, l’experiència de Sant Mateu «va ser molt important».

El Patronat ha aprovat el pla d’actuació de la Fundació per a l’exercici de 2012, amb un pressupost de 6.085.642,35 ?.

La gerent de la Fundació, Carmen D. Quintero, ha explicat que els tècnics de la institució han visitat ja les futures seus de Vinaròs i Benicarló que seran l’església de La nostra Senyora de l’Asunción i l’església de Sant Bartolomé, respectivament, per avaluar el seu estat i estudiar les accions que es duran a terme.

Més informació: | | | | |