L’administració comarcal exigeix al Govern d’Aragó pagaments per un total de 900.000 euros


comarquesnord.cat, Matarranya
» dijous, 29 de desembre de 2011

Lo president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, es va reunir fa unes setmanes amb la Direcció General d’Administració Local del Govern d’Aragó per exigir-li el pagament d’uns 900.000 euros que l’executiu aragonès deu a l’administració comarcal en concepte de subvencions i ajudes a diferents projectes. Lo representant comarcal també va aprofitar la trobada per traslladar la necessitat de liquiditat que també tenen los ajuntaments matarranyencs.

Segons va explicar Esteve, “feie temps que volíem mantindre esta reunió ja que estem molt preocupats pels retards en los pagaments per part de DGA”. Esta situació ha fet que la institució comarcal estigue en una situació molt complicada i haigue hagut d’ampliar les línies de crèdit per poder pagar els proveïdors i seguir amb la seua activitat habitual. “Hem pogut pagar a tots perquè la comarca està molt sanejada i s’han pogut demanar més crèdits”, va aclarir el president de la Comarca del Matarranya. S’ha de tindre en compte que el total del deute, 900.000 euros, supose més de la meitat del capítol d’inversions del pressupost comarcal de 2011, per la qual cosa és una quantitat “considerable”.

En lo cas dels ajuntaments la situació no és molt millor, ja que les corporacions municipals també es troben amb una gran falta de liquiditat a causa de la falta de pagaments per part de les administracions regionals. En este sentit, Esteve va apuntar que “tant en los ajuntaments com a la comarca és difícil plantejar-se nous projectes. I en lo cas dels primers encara és més complicat ja que segons marque la llei no es pot sol·licitar cap préstec”.

Esta situació de retard en los pagaments està suposant una aturada tècnica de les administracions matarranyenques que estan veient com les partides compromeses per a molts dels seus projectes o actuacions no estan arribant a les seues arques.

Després de la reunió, lo president matarranyenc va voler destacar que “mos han dit que entenen la nostra situació i que els diners ara es troben retinguts. Però que han marcat un pla de pagaments que es realitzarà en dos fases, una al gener i una altra al febrer. Esperem que sigue així perquè són diners que estan compromesos, signats i pactats”. Tot i això, este retard en l’arribada del capital compromès per a l’any 2011 suposarà que fins a finals de febrer la majoria de representants d’administracions locals, entre elles la comarca, difícilment prenguen decisions sobre els pressupostos i les actuacions a tirar endavant este 2012.

Més informació: | |