Omezyma encara dispose de la meitat del Fons Leader

comarquesnord.cat . La Torre de Vilella . dijous, 29 de desembre de 2011 .
Etiquetes: ,

Les instal·lacions de la Torre de Vilella del Grup d’Acció Local (GAL) Baix Aragó – Matarranya van acollir una roda de premsa que va estar presidida pel seu president, José María Andreu, i en què es va fer una crida als emprenedors del territori, ja que encara queden per assignar el 50 per cent dels fons del programa Leader 2007-2013. Dels 7,4 milions d’euros assignats en ajudes públiques, de moment s’han compromès 3,8 milions, mentre que dels 9,2 milions d’euros previstos en despesa privada encara en queden 5,5 milions d’euros.

En este sentit, Andreu va subratllar que això mos “fa una idea que el territori s’està desenvolupant. En moments de crisi tenim inversió”, definint-se com “una illa que està intentant ajudar el territori i està generant llocs de treball”. En estos moments, lo GAL Baix Aragó – Matarranya té aprovats 148 projectes, dels quals 104 ja estan acabats. “I estes iniciatives acabades mos han generat 103 llocs de treball, dels quals la majoria són del sector femení”, va emfatitzar Andreu. Lo president d’Omezyma també va fer esment a la recent renovació del 50% del consell, sent este el reflex de la societat del Baix Aragó i el Matarranya i compost de 23 membres.

Per la seua banda, lo gerent del GAL Baix Aragó – Matarranya, Joaquín Lorenzo, va explicar que s’han posat en marxa noves mesures. Una d’elles va destinada als agricultors o familiars directes d’estos agricultors, donant suport a la diversificació de l’activitat econòmica. A més, hi ha dos mesures no productives, adreçades a ajuntaments i associacions culturals i que “porten un bon ritme d’execució”. En relació als ajuts, Lorenzo va subratllar que “la de serveis bàsics per a l’economia i la població rural l’anem a dotar de més fons per poder cobrir les necessitats dels ajuntaments”. Lo Gal Baix Aragó – Matarranya també ofereix ajudes i mecanismes per a la formació.

Més informació: |