La residència i centre de dia “Sant Roc” de Calaceit encara tenen places lliures



comarquesnord.cat . Calaceit . divendres, 30 de desembre de 2011 .
Etiquetes:

La residència i centre de “Sant Roc” de Calaceit encara té places lliures per a nous usuaris tant per a residents com per a persones que només vulguin aprofitar els serveis del centre de dia.

Les modernes instal·lacions de Calaceit ofereixen els serveis que habitualment es troben en instal·lacions d’aquestes característiques. D’una banda, hi ha una zona de menjador, on s’ofereixen els esmorzars, dinars, berenars i sopars dels seus usuaris. I, d’altra banda, a més dels espais destinats a les habitacions, la residència també té un gimnàs, una sala de lectura, una sala de televisió i un pati interior on els usuaris poden passejar. Cal destacar que aquest pati també hi ha un hort on els residents i usuaris poden realitzar les seves pròpies plantacions. La residència també dóna servei de podologia o perruqueria a aquells que ho necessitin o ho sol·licitin. En aquest sentit no s’ha d’obviar que els usuaris reben un complet seguiment per part dels especialistes del centre de salut de Calaceit. A més, “al mínim problema de salut ens posem en contacte amb el metge i en cinc minuts ja són aquí”, va destacar Mari Carmen Bosc, sòcia treballadora de la residència, qui va afegir que “també tenim els menjars adaptades a cada un dels usuaris. Així que a cada persona li fem el que necessita segons el seu estat de salut “.

A més dels diferents serveis esmentats, les treballadores de les instal·lacions s’encarreguen de fomentar diferents activitats per estimular la gent gran i també els ajuden personalment a solucionar els problemes quotidians que aquests tinguin. “Fem manualitats i jocs per estimular”, van comentar les treballadores, que també van afegir que “moltes vegades els acompanyem al metge, els ajudem amb els temes burocràtics o fins i tot els arreglem la roba”. Aquest grau d’atenció personalitzada és un dels grans valors afegits que presenten les instal·lacions calaceitanes. “Al tindre un nombre d’usuaris relativament baix som com una petita família, se’ls tracta molt personalment a diferència del que succeeix en residències amb més capacitat”, van defensar les treballadores. En aquest sentit, cal destacar que al estar l’espai ubicat al centre de la localitat tots els usuaris, tant els de la residència com els del centre de dia, tenen llibertat per poder sortir al carrer sigui per prendre el sol o per donar un passeig pels carrers del casc urbà. “Aquí tenen total llibertat, sempre que estiguin en bon estat de salut, per poder sortir al carrer, passejar, prendre el sol o fins i tot acostar-se fins el mercat”, van apuntar les treballadores.
Pel que fa als usuaris del centre de dia, que està obert tots els dies de la setmana de nou a una del migdia i de dos a vuit de la tarda, tenen totes les comoditats dels residents i també participen en les diferents activitats que es programen al centre.

S’ha d’assenyalar que la residència de Calaceit va obrir les seves portes el passat mes d’abril i ofereix un total de 23 places de residència i 15 de centre de dia. Aquest servei, dirigit a la gent gran, no només està obert als veïns de Calaceit, sinó que pot acollir a tots aquells usuaris que ho sol·licitin, ja vinguin dels pobles del Matarranya o de les comarques veïnes. Per la seva banda, la gestió de les instal·lacions està a càrrec d’una societat limitada (SL), integrada pels propis treballadors i la Fundació Rei Ardid. D’aquesta manera, les pròpies treballadores, totes del territori, són les que gestionen el servei i segons van manifestar estan realitzant un gran esforç perquè les instal·lacions puguin seguir funcionant i arribin a completar totes les places disponibles.

Pel que fa a les tarifes, es tracta d’uns “preus molt assequibles”. El cost de la residència és de 1.200 euros. Per la seva banda, el servei de centre de dia està al voltant dels 480 euros.

Finalment, cal ressaltar que les modernes instal·lacions estan totalment adaptades a les necessitats dels usuaris i que el servei porta funcionant uns pocs mesos. Per tot això les treballadores van argumentar que “és una pena que unes instal·lacions tan noves i amb tants beneficis per als usuaris no estiguin completes ja que hi ha moltes residències per aquí que tenen un serveis i unes instal·lacions en pitjors condicions i estan completes”. En aquest sentit des del servei es va animar als interessats a visitar les instal·lacions ubicats a la plaça Santiago Vidiella de Calaceit o posar-se en contacte amb les sòcies treballadores a través del telèfon 978 85 18 82.

Més informació: