Arenys de Lledó rehabilitarà les escales d’accés a l’abadia


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Arenys de Lledó
» dimarts, 3 de gener de 2012

Arenys de Lledó invertirà un total de 36.000 euros, procedents dels Plans Provincials, en la rehabilitació de les escales que donen accés a l’abadia del temple municipal i que actualment es troben molt deteriorades. “Los escalons són molt irregulars, alguns són de pedra, altres de ciment, a més estan molt deteriorats per l’erosió de l’aigua i el pas del temps”, va explicar Maria Teresa Querol, alcaldessa de Arenys.

Els treballs, que ja estan adjudicats i que es preveu que s’iniciïn a principis d’aquest any 2012, consistiran en anivellar la superfície sobre la qual s’assenten els escalons per disminuir el pendent i posteriorment col·locar unes lloses de pedra d’uns 6 centímetres que donaran uniformitat a tot el conjunt. Cal assenyalar, que a més també es realitzaran més replans entre els diferents trams. “Es anivellarà la superfície i després de col·locaran les lloses de pedra, a més es faran més replans perquè ara són unes escales molt empinades. La idea és fer-les molt més accessibles per als veïns, sobretot per als més grans”, va aclarir Querol.

Els treballs no estan exempts de dificultat ja que les escales s’assenten sobre una gran roca, de manera que el projecte s’adaptarà a les circumstàncies. En aquest sentit, l’alcaldessa ha apuntat que “es farà el millor possible perquè ja ho hem mirat amb l’aparellador i el paleta, i ens van dir que hi ha llocs on la roca impedeix fer canvis”.

Més informació: |