El consistori de Valljunquera rehabilita carrer de Ferrando


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Valljunquera
» dimarts, 3 de gener de 2012

L’Ajuntament de Valljunquera està rehabilitant un tram del carrer de Ferrando. Concretament les actuacions se centren en la substitució de les xarxes d’aigües i sanejament, així com en el canvi del paviment de la via. Els treballs, que estan a punt de finalitzar, tenen un pressupost total de prop de 80.000 euros.
El mal estat d’aquest tram del carrer de Ferrando de Valljunquera va fer que el consistori es decidís a rehabilitar de manera urgent. “Aquest tram estava molt deteriorat. Quan aixequem el paviment trobem fins i tot una presa de plom i aquí trobem una petita fuga … El que pretenem és actuar en les zones que considerem més urgents “, va explicar Ismael Brenchat, alcalde del municipi.

Els treballs, en què únicament falten alguns petits detalls per donar-los per finalitzats, han consistit en la substitució de les antigues xarxes d’aigües i de sanejament, i realització d’un paviment totalment nou, segons ha apuntat l’alcalde. Aquest també va voler destacar que “en el paviment s’ha aplicat un morter especial resistent a la sal perquè quan neva aquesta costa comporta bastants problemes i hem de tirar sal, i d’aquesta manera el paviment resistirà més”.

El pressupost total de l’actuació ascendeix a 80.000 euros dels que 50.000 procedeixen d’un ajut de l’Institut Aragonès de l’Aigua (IAA) en conveni amb DPT, i la resta procedeixen d’una aportació del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí a causa del conveni d’afecció de pantans. D’aquesta manera, segons ha assenyalat Brenchat, “hem unit dues subvencions i així hem pogut acabar aquest tram que envolta l’antiga muralla del municipi”.

Finalment, l’alcalde de Valljunquera va destacar que amb aquesta actuació resta rehabilitada gran part del centre del municipi i que en un futur la idea del consistori és “anar estenent per altres zones del poble, i fer el possible per renovar paviments i xarxes”.Kalat-Zeyd.

Més informació: