Els patges porten l’ambient de Reis als Ports la vespra del dia 5


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 4 de gener de 2012

Morella començà a viure la màgia dels Reis Mags este dijous a partir de les 20 hores amb els Patges Reials que arrepleguen les cartes i anuncien l’arribada de Sas Majestats els Reis Mags d’Orient a Morella. Com és tradicional, els tres Reis, apleguen per carretera entrant a peu pel portal de Sant Miquel. Allí són rebuts per la corporació municipal, així com amb l’esclat de focs artificials i amb un espectacle pirotècnic que finalitza amb l’encès d’un gran estel en les torres del portal.

A partir d’eixe instant s’inicia el recorregut de la cavalcada que passa pels principals carrers de la localitat. La comitiva està encapçalada pels Gaiteros de Morella i la tancarà la carrossa que portarà a Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats per l’Associació Musical Mestre Candel.

Durant el recorregut es realitzen diferents parades perquè els patges dels Reis vagen dipositant regals en les balconades de les cases ajudats amb escales. Les seues Majestats signaran a meitat camí en el llibre d’honor del consistori i dirigiran unes paraules des de la balconada. La cavalcada finalitzarà a l’Arxiprestal Santa Maria on repartiran més regals.

Vilafranca, localitat on els patges ja recollien les cartes dels xiquets la darrera setmana de l’any, rebrà als Mags a partir de les 17 hores quan visiten l’Escola Infantil i la gran cavalcada pels carrers del municipi es realitzarà a partir de les 19 hores des de la Plaça de Bous, recorrent els principals carrers, amb el pas per l’avinguda Castelló, la Plaça Blasc d’Alagó o el carrer Sant Miquel, acabant la ruta en la Plaça de l’Església on es recrearà el pessebre que adoraran els Reis. Tot en un gran espectacle d’animació amb la col·laboració de l’Associació Cultural La Xalera.

Forcall començarà les celebracions d’aquest dia tan especial a les 18.30h. En altres localitats com Ares del Maestrat o Cinctorres, Ses Majestats els Reis Mags arribaran a les 19 hores.

» VÍDEO: Màxima espectació per rebre als patges reials

Més informació: | |