Melcior, Gaspar i Baltassar s’emocionen al veure el Premi Patrimoni


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 5 de gener de 2012

Tota la gent de Morella està concentrada en este mateix punt. Els voltants del portal de Sant Miquel, replets de gent, s’inunden d’eixa il·lusió que grans i menuts sentim en un dia com este. Uns minuts abans de les 7 de la vesprada, els preparatius per a rebre a Ses Majestats s’ultimen. Arriba el moment i la comitiva reial entra per les torres de Sant Miquel. Vora 500 persones acompanyen a Melcior, Gaspar i Baltassar. A la seua vinguda, les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde de Morella, Ximo Puig, saluden als mags d’Orient, donant-los les gràcies per pensar un any més en els xiquets d’esta localitat. Després, té lloc un dels moments més màgics de la nit, amb l’espectacle de llum, foc i colors.

Emocions disparades i cares d’il·lusió. Els més menuts no caben en ells de goig, i també els seus pares, que els acompanyen en un dia dels que s’esperen tot l’any. Comença la desfilada, obrint la comitiva com sempre els gaiteros i tabalers.

La delegació de Melcior, amb els seus chambelans, odalisques, patges de tots els rangs…encapcelen la comitiva….Mentre els delegats de la carrega de regals ja està repartint per els balcons els regalets als xiquets que assombrats reben el primer regal de mans dels mateixos patges… Les escales amunt i avall, son un trafec que ha començat un poc abans que acabaren d’aplegar tots per anar avançant feina. I es que cada cop hi ha més regals pel trajecte del recorregut i no es vol fer massa tard.

Detras de la delegacio de Melcior, ve la del Rei Gaspar. Patges benevolents amb tots els que es creuen, que ofereixen carmels i salutacions al seu pas.

La comitiva del Rei Baltassar, sempre crida l’atenció. Els seu sequit, no és molt nombròs però sempre desperta la simpatia de la gent, encara que alguns xiquets sembla que els tenen un poc de por.

Avança poc a poc a ritme de dolçaina, les banderes i estandarts de totes tres comitives volen avui animades no sols per els seus portadors, també pel vent que ens acompanya.

I arribe ja la carrossa Reial. La que des de fa anys trasnporta els Reis pels carrers de Morella. Les torres de Sant Miquel son el seu distintiu, i un Morella tapiçat adorna el vehícle de Ses Majestats que es troven comodes, i abrigats per el caliu de la gent…animats per que no han perdut parroquieta.

Detras d’ells l’Associació Musical Mestre Candel pose el ritme de marxa mora. El pas es lent, hi ha molta gent per tots els costats. Ses Majestats baixen a poc a poc per no tropessar. A l’entrada de la casa de la Vila, les autoritats els tornen a saludar. Allí hi ha una taula, sols està en aquestes grans ocasions, cada any, per a que Ses Majestats estampen la seva firma…i en son ja un bon grapat. Enguany, a més, també a la taula repossava el premi patrimoni, amb el qual els reis d’orient han volgut fotografiar-se. Amb els reis entre nosaltres, ara caldrà esperar per tal d’arribar a casa i vore si les il·lusions plasmades en les cartes acaben sent una realitat.

» VÍDEO: Melcior, Gaspar i Baltassar il·llusionen Morella
» Fotogaleria: Arriben els Reis a Morella

Més informació: | |