La Diputació de Castelló organitza unes jornades de la tòfona a l’Alt Maestrat paralel·les a les de Morella



comarquesnord.cat, Castelló
» dilluns, 9 de gener de 2011

Les primeres jornades gastronòmiques de la tòfona negra, que tindran lloc tots els caps de setmana de gener i febrer en les localitats de l’Alt Maestrat de Benassal, Catí, Culla i Albocàsser, han aconseguit conjuminar l’oferta gastronòmica sobre la base de la tòfona de setze restaurants i diversos establiments alimentaris. Així, el visitant podrà triar entre la variada ofereix culinària que ofereixen els restauradores així com adquirir embotits, formatges i rebosteria, elaborats amb el preuat fong, en els comerços de les localitats. Després de diverses edicions de la Fira de la Tòfona, aquesta iniciativa de la Diputació de Castelló emprén una nova etapa.

Aquestes jornades tenen com a objectiu donar a conèixer un producte autòcton de la nostra terra i molt valorat, com és la tòfona, alhora que promocionar l’oferta turística de la comarca de l’Alt Maestrat, amb diferents atractius com el parc miner de Culla i Torre d’En Besora, les pintures rupestres de Tirig, el Balneari de Benassal, o el patrimoni històric-cultural d’Albocàsser i Catí.

Jose Pons, diputat de Turisme d’Interior, ha assenyalat que “recolzar aquest tipus d’iniciatives és posar en valor els nostres productes autòctons i dotar d’identitat a les comarques de Castelló, per oferir una potent oferta turística. Hem de potenciar els punts forts de cada poble”.

Per la seva banda, el diputat de Joventut, Pablo Roig, ha explicat que “la posada en valor dels productes d’interior i la promoció turística ajudarà al fet que els joves vegin als seus pobles oportunitats de futur i que no hagin de desplaçar-se a altres ciutats. Jornades com aquesta no solament beneficia a establiments hosteleros sinó a comerços i agricultors”.

A més, aquestes jornades es complementen amb la Fira Itinerant de la Tòfona, que tindrà lloc a Albocàsser els dies 11 i 12 de febrer. Allí es donaran cita productors, comercializadores, restauradores i cercadors per mostrar tot el camp de la tòfona als quals acudeixin a la fira.

Aquestes jornades s’organitzen de forma paralel·la a les Jornades de la Tòfona de Morella i comarca. Cal recordar que la província de Castelló és un dels principals productors d’Espanya de Tòfona Negra. Les condicions mediambientals de l’interior de la província són les ideals per a la producció del benvolgut fong que s’utilitza de forma preeminent en la cuina dels municipis de l’interior castellonenc.

Més informació: | | | |