La festa de la foguera a La Mata serà del 20 al 23 de gener


comarquesnord.cat, La Mata
» dimarts, 10 de gener de 2012

La Mata viurà el seu Sant Antoni del 20 al 23 de gener de 2012. Els actes comencen el divendres 20 amb la replegada de tronques i, en caure la nit, de bodegues fins que el cos aguante.

Per al dissabte 21 estan prevists els actes centrals de la festa, amb la replegada de les tronques, la tradicional matança del porc on es realitzarà el sorteig organitzat per la comissió i, ja a les set de la vesprada s’encendrà la foguera. Els actes més esperats començaran a les nou de la nit amb la volta i benedicció dels animals i, a continuació, tindrà lloc la caça del gall. A les onze de la nit es recupera un dels actes que, en els darrers dos anys, s’havia perdut. La Vida del Sant es representa de nou aquest 2012 a La Mata. La nit es tancarà amb l’actuació de l’orquestra Grupo Revelación.

L’endemà els actes prenen un caire més religiòs i, al migdia, està prevista la missa en honor al Sant, acte que estarà seguit de la tradicional trança als porxes de la plaça.

El dilluns es tanquen els actes del cap de setmana amb el tradicional caldo a la plaça del poble, previst a les dues del migdia.

Des de l’organització s’apunta a que, durant totes les festes, hi haurà carn rostida per a tots a la foguera.

Més informació: | |