La Província de Terol perdrà 10 professors de cara al pròxim curs escolar per falta d’alumnes


comarquesnord.cat, Lledó
» dimarts, 10 de gener de 2012

Les escoles del Matarranya van tornar ahir a l’activitat educativa, després de que els xiquets i els professors gaudiren de les vacances de Nadal. Les classes i l’activitat lectiva se van reprendre a les setze escoles públiques de la comarca i també de l’institut, deixant de fons les negociacions que a finals de desembre van mantindre el Govern d’Aragó i els sindicats de docents de cara al pròxim curs escolar.

I és que tal i com va avançar Ràdio Matarranya abans de marxar de vacances, les negociacions per fixar lo planter de mestres i professors de cara al pròxim any no aporte bones notícies a la província de Terol, ja que esta podrie perdre fins a 10 docents per la falta d’alumnat. Esta crua realitat podrie afectar sobretot a les zones rurals i a aquelles escoles amb menor nombre de xiquets, entre les que es trobe l’Escola Pública de Lledó.

Ara mateix, l’Escola de Lledó compte només amb 3 alumnes, un barem que està per sota dels cinc que exigeix lo Departament d’Educació, però que ha mantingut estos últims anys. De fet, i tant a inicis d’este últim curs escolar com de l’anterior, lo municipi de Lledó va arribar al setembre amb la incògnita de si l’escola es mantindrie oberta o no. Finalment, i per sort per al poble, l’escola pública ha estat operativa tot i la seua excepcionalitat.

Les negociacions que estan mantenint lo govern autonòmic i els sindicats de professors, ara per ara només impliquen canvis a la província de Terol. De fet, esta podrie perdre fins a 10 docents, mentre que a Osca los planters d’Infantil i de Primària gairebé es mantindran estables. A la província de Saragossa, on ara han començat les negociacions entre ambdues parts, també es podrie patir alguna reducció de docents en les zones rurals.

La comarca del Matarranya compte ara mateix en setze escoles públiques, sent només Fórnols i Torredarques los únics municipis que tenen les aules tancades. Per la seua banda, Lledó porte uns anys lluitant perquè tingue l’escola oberta, clau per al present i el futur del municipi.

Més informació: |

/span> comentaris

  1. Bueno pero como pueden decir semejante noticia si en el año que estamos curso 2011-2012 nos faltan profesores y encima tenemos profesores a media jornada tanto en el instituto de Valderrobres o en primaria,en Morella estan fatal con falta de profesores de bachiller,que no nos quiten más maestros que faltan nos hacen para tener mas tiempo para todas las materias no los tipicos 40 m,ó 50 minutos por cada area,QUE nos pongan más modulos que falta nos hacen para que los chic@s no se tengan que ir a estudiar a otra comunidad qué se queden cerca,para eso sí que hay que luchar y no quitar más profesores que faltan nos hacen.

  2. Aparte otra cosa los pueblos se quedan sin niñ@s por que con 12 años y algunos ni los tienen les obligan a ir a pueblos más grandes.
    A hacer la ESO antaño se quedaban hasta los 14 años y el que realmente queria estudiar seguia,tambien se podrian quedar hasta los 14 años en los pueblos pues aún son muy cri@s.
    Asin tambpoco se tendrian que cerrar las escuelas de los pueblos,que poco a poco estan matando a los pueblos.
    Y no juntarse en un instituto niñ@s de 11 años y de 18años