Els residus dels Ports ja no tindran que viatjar fins Alacant

comarquesnord.cat . Alacant . dimecres, 11 de gener de 2012 .
Etiquetes: ,

La Comissió de Govern del Consorci del Pla Zonal de Residus de la Zona 1, celebrada a Benicarló i presidida per Javier Moliner, ha aprovat l’adjudicació a l’empresa Tetma de la xarxa de 37 ecoparcs que centralitzaran la recollida selectiva de paper o cartró a la zona nord per un termini de 20 anys. A la nostra comarca seran 3 els ecoparcs que es contemplen, situats a Morella, Vilafranca i Forcall. En total està previst que siguen 90 els recintes de reciclatge instal·lats per tota la província, preparats per gestionar més de 9.000 metres cúbics de residus urbans.

L’adjudicació a Tetma s’ha fet per unanimitat de tota la comissió tècnica que ha valorat el seu cost -era la segona oferta més econòmica de les quatre presentades- i la creació de 40 llocs de treball directes. A més era l’empresa que més serveis complementaris oferiria, entre els quals es troben la presència de 7 unitats autocompactadores per millorar el transport dels ajuntaments o la instal·lació de càmeres de seguretat en tots els ecoparcs.

Amb esta aprovació i la posada en funcionament de la planta de Cervera, la província de Castelló es converteix en la primera a completar els plans zonals de residus. A més, finalitza l’enviament de residus a la planta de Piedra Negra, a Xixona, a la comarca de l’Alacantí.

Un altre dels punts de la trobada ha sigut l’aprovació definitiva de la taxa per valoració i eliminació de residus urbans, en la qual s’ha contemplat una bonificació del 1% a tots els ajuntaments que domicilien el pagament en període voluntari. Referent a això s’ha establert una comissió de seguiment de l’ordenança integrada per tots els grups polítics.
A més en la reunió s’ha destacat la posada en marxa amb total normalitat i eficiència de la planta de tractament de residus de Cervera. Una instal·lació que va començar a operar el passat 2 de gener i que compta amb una inversió superior als 39 milions d’euros. La planta dóna servei a 49 municipis de les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i part de la Plana Alta, i proporcionarà més de 70 nous llocs de treball. La instal·lació, que compta amb les més modernes tecnologies, està preparada per rebre a l’any 120.000 tones de residus sòlids urbans, per sobre del que van generar el passat any estos mateixos municipis, que van sumar 82.000 tones.

Per la seua banda, la planta de transferència de residus de Benicarló, que compactava i enviava les escombraries de la zona nord de Castelló a Xixona, ha deixat ja de funcionar. Segons Moliner, “seguirà complint la seua funció de planta de tractament d’inerts”.

Més informació: |