El Circuit Motorland d’Alcanyís serà final d’etapa durant la Volta Ciclista a Espanya 2012


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Alcanyís
» dijous, 12 de gener de 2012

Lo retorn als cims de Valdezcaray, los Llacs de Covadonga i la ‘Bola del Món’ seran les principals novetats de la 67 edició de la Volta Ciclista a Espanya, un tram molt favorable per als escaladors i que es disputarà del 18 d’agost al 9 de setembre de 2012. Pamplona serà per primera vegada el punt d’eixida de la Volta el 2012, que arrencarà amb una contra-rellotge per equips de 16,2 quilòmetres des de la Plaça del Castell. Després de travessar part del tradicional recorregut dels encierros de San Fermín, conclourà a la Plaça de Bous.

Enguany, i per primera vegada des de la seua entrada en funcionament, lo Circuit de Motorland d’Alcanyís albergarà la meta de la setena etapa de la Volta a Espanya, després d’eixir d’Osca i anar pel centre d’Aragó. Tot i que encara no s’ha confirmat per quins pobles transcorrerà, de moment no es descarte que la Volta recorro per l’interior d’Alcanyís abans de finalitzar al circuit de carreres. Per contra, la Volta a Espanya s’ha oblidat un cop més de les comarques dels Ports i del Matarranya, on fa uns anys sí que van tindre cert protagonisme.

Mos hem de traslladar en lo temps fins l’any 2004, on l’etapa número 5 de la Volta a Espanya que, recordem, va eixir des de Saragossa va tindre la meta a Morella. Al llarg d’esta etapa de 186,5 quilòmetres, la volta va transcórrer per Valljunquera, La Freixneda, Valderrobres, Fontdespatla i Pena-roja, per després saltar a la comarca dels Ports per la carretera d’Herbers, pujar fins al Port de Torre-miró i tancar-se a Morella. La Volta Ciclista a Espanya és un esdeveniment esportiu que a banda de promocionar els municipis per on transcorre, també aporte visitants i turisme.
ç

Més informació: