Fabra visitarà el Sant Antoni de Forcall


comarquesnord.cat, Forcall
» dijous 12, de gener de 2012

El President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha confirmat la seua assistència este divendres en els actes centrals del Sant Antoni de Forcall. L’agenda del Molt Honorable començarà a les 21 hores quan signarà en el Llibre d’Honor del consistori al Saló de Plens. Tot seguit anirà a sopar i viurà des de dins la “Santantonà” més reconeguda de la comarca dels Ports. Una altra de les autoritats que també ha confirmat ja l’assistència a la festa medieval del foc és Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló.

A més, des de Forcall s’espera la presència d’altres autoritats en el primer Sant Antoni que celebra Forcall després de la declaració de la festa com Bé d’Interés Cultural Immaterial. Una decissió que primerament va prendre el Consell Valencià de Cultura a principis de 2011, que s’obtenia oficialment al mes de febrer i que es ratificava el passat dijous 5 de gener des del Consell presidit pel propi Fabra en una de les seues reunions i que apareixia publicat el passat dimarts al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV).

El camí per a ser BIC ha estat de cinc anys i amb aquest títol les activitats d’enguany han aixecat encara més expectació, amb totes les places hoteleres i de cases rurals ocupades, esperant la visita d’unes 3000 o 3500 persones en este cap de setmana. Ara l’objectiu és aconseguir que la Santantonà de Forcall puga ser declarada Patrimoni de la Humanitat Inmaterial.

Més informació: | | | |