Forcall haurà de gestionar directament la residència per culpa dels impagaments de la Generalitat

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 12 de gener de 2012 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Forcall assumeix directament la gestió de la Residencia de Forcall. Fins ara la gestió estava adjudicada a una empresa, i l’Ajuntament feia d’intermediari. De fet, amb gran esforç, a mes vençut pagava els 40.000 euros per al funcionament, encara que la Generalitat ajorne els seus pagaments, plaça-dia, dels usuaris.

A dia d’avui l’administració autonòmica endeute 200.000 euros al consistori, que correspon al 40% del 2011. Però l’empresa no ha notat, per que l’Ajuntament avança puntualment els fons. L’únic que se li demanava era que complira amb els 25 treballadors, i amb els proveïdors de la residencia de Forcall. El que passava era que, a més d’aquesta, l’empresa gestiona altres 23 centres a la Comunitat Valenciana, i en aquestos si que ha notat de valent en deute de l’Administració Autonòmica, tant que deixarà la gestió de bona part de les residencies. En el que abonava puntualment l’Ajuntament de Forcall, atenia als salaris del centre forcallà, i tapava forats en les altres, desatenent als proveïdors. La decisió final es va prendre en rebre el consistori una carta de la Seguretat Social per embargament a l’empresa per impagaments.

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, afirma que la gestió que ha portat a terme l’empresa adjudicatària ha estat bona, però no es pot posar en perill els 25 llocs de treball del centre, o que es desatenguen les obligacions amb els proveïdors. Per això a final d’any es va arribar a un acord, per a que sigue el consistori, a través de l’empresa municipal, qui gestione, a partir d’ara la Residencia de Forcall.

Més informació: | |