Morella reclama a la Generalitat que incremente la subvenció que destina a l’Escola Infantil i que pague la del passat curs


comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 12 de gener de 2012

El ple de Morella es va unir per a reclamar a la Generalitat que incremente la subvenció que destina a les guarderies infantils i perquè pague la quantitat compromesa l’any 2011. Cal assenyalar que el consistori local invertix més de 75.000 euros per a mantindre la gratuïtat d’este servei.

La regidora d’educació, María Rallo, entén que “l’Escola Infantil és un esforç necessari perquè la famílies de Morella puguen compaginar l’atenció dels seus xiquets i xiquetes amb la vida laboral”. A més, recorda que “l’Escola Infantil garantix una atenció professionalitzada dels xiquets i xiquetes, en este primer contacte en l’etapa escolar”.

La Generalitat va concedir una subvenció de poc més de 12.000 euros, el passat curs. Una quantitat que el consistori local reclama, ja que no s’ha abonat durant l’any 2011. En total, l’administració autonòmica destina menys de 500.000 per a subvencionar a les guarderies infantils de titularitat de corporacions locals o entitats privades sense ànim de lucre, a la Comunitat Valenciana. Rallo considera que “la Conselleria d’Educació hauria d’augmentar la quantitat destinada a estos centres per a ajudar les famílies i que no recaiga sobre elles el pes de la crisi ni sobre les administracions municipals”.

Cal recordar que l’Escola Infantil de Morella compta amb 30 alumnes, que dóna serveii a xiquets de fins a tres anys. Este és un dels serveis d’ajuda a les famílies que realitza l’ajuntament i que garantix l’educació gratuïta en el municipi, fins als dívuit anys. A més, cal afegir que també se subvenciona la compra de llibres de text, podent recuperar les famílies fins a un 85% de la despessa que destinen a esta matèria.

Més informació: | |