Treballen en la millora d’un nou tram de la carretera de l’estació de Valljunquera


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Valljunquera
» dijous, 12 de gener de 2012

La carretera TE-V-3003, que uneix Valljunquera en la N-420, torne a estar en obres. Concretament s’està fent una nova fase de la millora de la via en la que s’invertiran un total de 200.000 euros que serviran per condicionar un nou tram d’esta carretera. En estos moments, los treballs se centren en lo moviment de terres del tram afectat, tal i com va manifestar Ismael Brenchat, alcalde del municipi.

Lo projecte que s’està desenvolupant des de ja fa uns quants anys canviarà totalment lo traçat, l’amplària i el paviment de la via. “Teníem una carretera amb un paviment molt irregular, amb bonys, amb moltes corbes, massa estretes, i ara lo que s’està fent té una altra amplària, les curves són més suaus; al final lo traçat de la carretera serà totalment nou, no quedarà ni un metre de la antiga via”, va aclarir Brenchat.

Los treballs que s’estan fent actualment tenen un pressupost de 200.000 euros que estan finançats al 50 per cent entre el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí (MARM) i la Diputació de Teruel (DPT). En este sentit, l’alcalde de Valljunquera va voler deixar clar que “encara que la carretera està al nostre terme, l’ajuntament no té res a veure en estos treballs, ja que la via es de la Diputació”.

Cal recordar que esta obra es va començar l’any 2005 i que les obres, a l’igual que en altres vies provincials, s’han anat fent molt paulatinament. Al respecte, Brenchat va manifestar que “han anat molt obrant poc a poc. Però lo desitjable és que quan s’acabo esta fase la DPT ja contemplo una altra partida per a continuar, perquè quan se comence una obra lo millor és no parar fins a acabar-la”.

L’alcalde també va voler destacar que “quan estigue acabada esta carretera farà que lo trànsit pesat no haigue de passar per Valljunquera, i també que aquells que vaiguen per la N-420 i vulguen anar a La Freixneda, La Portellada o la Torre del Compte tinguen una manera més ràpida d’arribar que fins ara”.

Més informació: