Fabra s’apropa fins a Forcall per a viure la festa medieval del foc, recentment declarada BIC



comarquesnord.cat, Forcall
» dijous 12, de gener de 2012

El President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha visitat aquest divendres els actes centrals del Sant Antoni de Forcall. L’agenda del Molt Honorable s’encetava amb la signatura del Llibre d’Honor al Consistori i viurà des de dins la “Santantonà” més reconeguda de la comarca dels Ports. Fabra s’ha interessat pels detalls de la Festa i també s’ha introduit dins de la foguera acompanyat de l’alcalde Santiago Pérez.

És aquest el primer Sant Antoni que celebra Forcall després de la declaració de la festa com Bé d’Interés Cultural Immaterial. Una decissió que primerament va prendre el Consell Valencià de Cultura a principis de 2011, que s’obtenia oficialment al mes de febrer i que es ratificava el passat dijous 5 de gener des del Consell presidit pel propi Fabra en una de les seues reunions i que apareixia publicat el passat dimarts al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV).

El camí per a ser BIC ha estat de cinc anys i amb aquest títol les activitats d’enguany han aixecat encara més expectació, amb totes les places hoteleres i de cases rurals ocupades, esperant la visita d’unes 3000 o 3500 persones en este cap de setmana. Ara l’objectiu és aconseguir que la Santantonà de Forcall puga ser declarada Patrimoni de la Humanitat Inmaterial.

» VÍDEO: Alberto Fabra visita la ‘santantonà’ de Forcall

Més informació: | | | |

1 comentari

  1. En compte d’apropar-se al foc, podria haver visitat la residéncia de Forcall, que gestionarà l’empresa municipal pels seus impagaments, als alumnes de l’Escola Taller, als ajuntaments de la comarca, a la Fàbrica Giner, Morella la Vella… i, tantes coses que manté tancades o sense pagar en la comarca. Però bé, queda millor la foto en la foguera que ajudar a la comarca