Ximo Puig serà el portaveu socialista a la comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats


comarquesnord.cat, Madrid
» divendres, 13 de gener de 2012

El diputat al Congrés i també alcalde de Morella, Ximo Puig assumirà en els propers dies noves responsabilitats vingudes de la tasca que ha començat a desenvolupar a Madrid després de les eleccions generals del 20-N, ja que serà nombrat portaveu del PSOE en la comissió d’Indústria. Aquest fet suposa que Puig serà l’oposició que li donarà la rèplica al minstre José Manuel Soria en les compareixences al Congrés.

Puig, que encapçalava la llista socialista de la província de Castelló en els darrers comicis, ha declarat a la premsa que està satisfet “per la confiança dipositada en mi” pel seu partit. Aquestes responsabilitat podrien anar més enllà, ja que els periodistes polítics valencians han començat a especular amb la possibilitat de que Puig sigue el futur líder dels socialistes valencians en substitució de Jorge Alarte, que té el càrrec de secretari general del PSPV en aquests moments.

Segons sembla, i encara que Alarte té la intenció de continuar al capdavant del seu partit, el que fora rival en el XI Congrés del PSPV a l’any 2008 ha estat animat per lermistes i per l’exministra Leire Pajín per a substituir al d’Alaquàs. Puig té l’aval del recolçament del seu poble a les urnes des del 1995 i també la victòria de la llista per a les generals del 20-N en unes circumstàncies difícils per als socialistes.

Recentment s’ha pogut veure a Ximo Puig en un acte amb l’exministra Carme Chacon a València, i hi ha qui assegura que, de guanyar la catalana el congrés federal per a liderar el PSOE, recolçaria al morellà per a ser secretari general dels socialistes valencians.

Més informació: | | | |