El Matarranya es prepara per a viure la festa de Sant Antoni



comarquesnord.cat, Matarranya
» dilluns, 16 de gener de 2012

Avui, vespra de Sant Antoni, gran part dels municipis del Matarranya ho tenen tot a punt per a gaudir al màxim d’aquesta festivitat molt arrelada al territori. Tot i que els actes estaran repartits durant tota la setmana, alguns municipis ja van encetar los actes el passat dia 14 i altres han traslladat les celebracions al pròxim cap de setmana, avui i demà seran los dies grans de esta festa.

D’aquesta forma, entre avui i demà, municipis com Valderrobres, Beseit, La Fresneda, Queretes, Lledó i Massalió gaudiran de les tradicionals, fogueres, misses, menjars de convivència, ofertes, entre moltes altres activitats que cada any complixen el Matarranya de tradició i diversió.

Com s’ha mencionat abans, pobles com Calaceit i La Vall del Tormo van encetar la festivitat aquest passat cap de setmana en la tradicional foguera dels quintos al primer, i el sopar de convivència al segon. I les activitats també s’allargaran fins als pròxims dies 20 i 21 quant s’encendrà la magnífica foguera de La Portellada, es farà la plega a Torre del Compte, la esquellada a Torredarques, i molts altres actes a Mont-roig, Valjunquera, Ràfels, Pena-roja i Fondespatla.

» Enllaç: L’agenda del Sant Antoni a Notícies del Matarranya

Més informació: | | | |