El dispositiu hivernal del Matarranya va actuar ràpid i va funcionar correctament



comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 17 de gener de 2012

Tot i que no va ser una gran nevada, des de primera hora del matí la neu va començar a collar a la part més sud de la comarca, sobretot als accessos de les poblacions de Torredarques i Pena-roja. Este fet va suposar que l’operatiu llevaneus comarcal se posés en marxa durant lo matí. Concretament, i segons va explicar Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, “pel matí, en principi van treballar els llevaneus de Ràfels i Pena-roja. Concretament, se va actuar en alguns punts crítics com l’accés a Torredarques des de la N-232 al poble, on la neu ja havie collar bastant”. En este sentit, cal destacar que a Torredarques a primera hora del matí hi havien vehicles en problemes que van poder desplaçar-se gràcies als treballs de la llevaneus.

Per la tarde, l’operatiu va continuar en marxa. Tot i que la precipitació va anar disminuït les llevaneus van “seguir actuant a les entrades de Pena-roja i Torredarques i en alguns punts de les carreteres que uneixen Ràfels amb Fórnols i La Portellada. Bàsicament, les llevaneus van actuar en punts concrets, lo que més van fer va ser fer una volta per totes les carreteres per a tirar sal i comprovar que estigueren en bon estat”, va aclarir Esteve.

Durant la jornada d’avui, lo dispositiu continue alerta, tot i que no estan previstes més precipitacions en forma de neu. “Avui segueixen treballant, sobretot mirant com estan les carreteres, sobretot pel tema del gel”, va explicar el president de la Comarca. Després d’esta primera nevada de l’hivern, des de la Comarca del Matarranya valoren molt satisfactòriament lo funcionament de l’operatiu perquè “al tindre los dispositius aquí, i no haver d’esperar a que arribon, supose que podem actuar molt ràpidament i que no hi hague problemes de cap tipus”, va afegir Esteve.

Més informació: | | |