La ‘santantonà’ de Forcall de 2013 encara no té majorals




comarquesnord.cat, Forcall
» dimarts, 17 de gener de 2012

Forcall ha acomiadat el seu Sant Antoni, la celebració més important que es realitza en la localitat, que enguany estrenava la seua condició de Bé d’Interès Cultural (BIC). El balanç és “molt positiu” apuntaven des de la majoralia i per part del consistori.

Aquesta edició ha comptat amb una gran participació i milers de persones en la Santantoná del divendres en la qual va estar present el president de la Generalitat, Alberto Fabra, entre altres autoritats autonòmiques i provincials.

Malgrat els resultats, el Sant Antoni del 2013 de moment no té majorals “en la missa del dilluns no es va poder anunciar perquè no s’ha animat ningú” indicava Francisco Viñals, majoral d’enguany. El termini per a optar a ser-ho arribarà fins a Pasqua segons informava Viñals, ja que “és quan es trau al carrer el corderet que se sorteja per a la festa, si passem d’aquella data i no hi ha majorals es farà càrrec de l’organització la Confraria”.

No és estrany que aquestes festes algun any no tinguen majoral en la majoria de pobles de la comarca. En el cas de Forcall, es durien a terme igualment tots els actes “en la Confraria som molts socis i està molt constituïda, podent assegurar que el Sant Antoni se celebrarà com sempre” indicava Francisco Viñals que podria repetir com a part responsable dels actes al ser el vicepresident de la Confraria.

D’altra banda, després d’aconseguir la condició de BIC, l’ajuntament treballa per a aconseguir que la Santantoná més reconeguda dels Ports siga Patrimoni de la Humanitat Immaterial. La regidor de cultura, Montse Sorribes, informava que ja s’ha parlat sobre el tema, declarant que “és un objectiu que tenim, anirem a poc a poc i esperem poder aconseguir-ho, encara que estem molt contents amb el que ja tenim”.