L’episodi de neu previst per a la nit del dilluns s’avançà i, a hores d’ara, el nostre territori ja torna a la normalitat


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Els Ports
» dimarts, 17 de gener de 2012

L’episodi de neu que, segons totes les previsions, havia d’arribar al nostre territori la nit del dilluns al dimarts finalment es va avançar unes quantes hores i tintava de blanc la major part dels pobles dels Ports i també bona part del Matarranya durant el propi dilluns. Aquest fet, durant el dia, feia pensar que la nevada podria ser més intensa de l’esperat al poder sumar-se la precipitació del dia amb la de la nit. Però finalment aquesta segona tanda de nevades no s’ha produït.

A Vilafranca, per exemple, la precipitació recollida durant dilluns ha estat de 22,5 l/m2, segons l’observatori d’Ignasi Llopis, on també es deixava constància d’una mínima de zero graus i una màxima, durant dilluns, de només 2ºC. A Cinctorres la precicitació hauria estat de 30 l/m2, dels quals uns 20 han estat en forma de neu i, la resta, de pluja. En aquesta zona dels Ports durant dilluns es registraven 4,2ªC de màxima que han baixat a 1,3 durant la matinada. A Morella, per la seua banda, s’han registrat 22,8 l/m2.

Les carreteres de les comarques dels Ports i del Matarranya estan pràcticament netes ja durant el matí de dimarts, i per a veure la neu cal mirar a les teulades, al camp o als racons més amagats del sol. Encara així, es demana precaució. A la zona de La Balma, això sí, s’ha produït un desprendiment a causa de la pluja i de la neu que ja ha estat solucionat.

Pel que fa al Matarranya, el dispositiu hivernal va actuar ràpid i va funcionar correctament. Durant la jornada d’avui, el dispositiu continue alerta, tot i que no estan previstes més precipitacions en forma de neu. Després d’esta primera nevada de l’hivern, des de la Comarca del Matarranya valoren molt satisfactòriament lo funcionament de l’operatiu.

Més informació: |