Valderrobres Patrimonial treballarà en l’enllumenat interior del Castell


Etiquetes:



comarquesnord.cat,
» dimecres, 18 de gener de 2012

La Fundació Valderrobres Patrimonial se centrarà enguany en treballar en l’enllumenat interior del Castell, lo Torre de Valentinet i altres treballs de manteniment. Així ho va explicar el director de la Fundació, Manuel Siurana, qui va concretar que l’esforç de l’entitat se concretarà, en primer lloc, en la recuperació del Torre de Valentinet, que és una antic Torre de la muralla on se porte treballant des de fa quatre o cinc anys. “És un tema que està en la fase burocràtica, i una vegada estigue acabat este procés, la nostra intenció és començar la rehabilitació. En sort, pot ser per a este any”, va dir Siurana.

Tot i això, un dels projectes més importants serà la il·luminació interior del Castell de Valderrobres. Ara mateix hi ha desenvolupant lo projecte, i actualment ja existeix una “promesa verbal d’aportar el 50 per cent del cost total”, pel que des de l’entitat s’espere tindre-la acabada en uns dos anys. En este projecte, Siurana va concretar que després d’inaugurar l’any passat “la il·luminació interior de l’església, ara hem decidit emprendre la del castell. És un projecte ambiciós i a la vegada molt interessant, perquè permitirie visitar el castell de nit, una cosa que ara per ara és impossible”. Lo projecte contemple il·luminar de manera adequada les sales, així com aconseguir una il·luminació artística que li donarie un nou atractiu al castell”.

Finalment, una altra actuació que està previst desenvolupar-se este 2012, i que es vol tindre a punt abans de Setmana Santa, passe pel manteniment del castell. En concret, la Fundació Valderrobres Patrimonial s’ha plantejat la retirada de tots aquells arbres i plantes, sobretot figueres, que han crescut als murs de l’edificació i que malmeten los carreus i l’estructura del castell. A banda d’això, també està prevista la instal·lació d’una xarxa sobre la cuina de l’edifici per evitar que entron los coloms. També se canviaran unes 1.000 teules per resoldre el problema de les goteres.

Més informació: