Interior diu que no hi ha cap proposta sobre la gestió comarcal dels municipis més menuts


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 20 de gener de 2012

Lo conseller de Política Territorial i Interior, Antonio Suárez, va mantindre la primera reunió formal amb l’Executiva de la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies (FAMCP), presidida per l’actual alcalde de Valderrobres, Carlos Boné, on lo mateix conseller va recordar que l’equip de govern està treballant en lo disseny i en la reordenació competencial dels ajuntaments, les diputacions i les comarques.

En este context, Suárez va concretar que la Federació elaborarà un document on caldrà que s’exposo la visió que té sobre el marc competencial de les administracions locals, i va detallar també que “és molt important que es treballo en este assumpte perquè en moments de crisi” com los actuals, “cal ser més eficaç i eficient i cal evitar duplicitats que dilapidon esforços i economies”.

En referència a la proposta que havie eixit del seno del PAR i que feie referència a que els municipis de menys de 500 habitants cediren la gestió a les comarques, lo mateix Suàrez va reconèixer que no té damunt de la taula cap iniciativa en este sentit, i que no hi ha res previst al respecte. Este punt afectarie de forma directa al Matarranya, ja que ara mateix només hi ha sis municipis del Matarranya (que són Valderrobres, Calaceit, Beseit, Queretes, Massalió i Pena-roja) que tenen un mínim de 500 habitants.

Lo conseller també va recordar que el Govern d’Aragó vol portar a les Corts totes les modificacions legislatives necessàries per reorganitzar el repartiment competencial al llarg de la primera meitat de la legislatura, encara que va recordar que el compromís adquirit és per a 4 anys. Entre estes modificacions estaria la Llei d’Administració Local, la Llei de Comarcalització i altres lleis sectorials. Per la seua banda, Carlos Boné es va mostrar satisfet per la disposició de diàleg del conseller i va reclamar l’agilització de les convocatòries de subvencions a les administracions locals per evitar problemes a l’hora de justificar-les.

Més informació: