Juan Echanove és l’embaixador de les Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia

comarquesnord.cat . Madrid . dilluns, 20 de gener de 2012 .
Etiquetes: , , ,

L’actor Juan Echanove és, des d’aquesta setmana, ambaixador “urbi et orbi” del conjunt d’Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia.

Juan Echanove és un personatge singular i quasi únic, reconocidísimo actor en teatre, cinema i televisió. Actualment està representant per Espanya i l’estranger l’obra “Desaparecer” dirigida per Calixto Bieito. També treballa en la reeixida sèrie Cuentamé, així com en el programa “Un país para comérselo” on al costat de Imanol Arias estan recorrent tota la geografia espanyola. Entre els nombrosos premis rebuts per Juan Echanove cal destacar: 2 premis Goya, Fotogrames de Plata, Concha de Plata del Festival de Sant Sebastià, Premis Max, Premi Valle Inclán, Premie Festival d’Edimburg, Premi Vanity…

El món de la gastronomia és una altra de les passions vitals de Juan Echanove i per açò, a més del programa televisiu ja citat, imparteix doctrina i saviesa a través del seu blog i totes les xarxes socials, on és amic de tots.

El Territori del Sénia, format per 27 pobles valencians, catalans i aragonesos, situats en el centre del triangle Barcelona–València–Saragossa, té molt en comú: geografia, història, llengua, cultura i costums. A tot açò cal afegir que aquesta zona és el lloc on es troba la major concentració d’oliveres mil·lenàries de tot el món.

Malgrat el seu majestuosidad, a causa de la seua baixa rendibilitat, fa uns anys va començar l’espoli d’aquestes oliveres cap a grans mansions i rotondes on, en estar fóra del seu hàbitat natural, acaben vivint malalts o morint. La pèrdua d’aquest important Patrimoni natural va sensibilitzar a les seues gents i gràcies al treball conjunt del sector (propietaris i molins) i de les institucions públiques, s’està duent a terme el projecte Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia que ha aconseguit un increment notable dels olis procedents només d’aquestes oliveres, certificats i de la màxima qualitat. S’han establit sinergies amb altres sectors, com la restauració, el turisme i es treballa per a millorar i posar en el lloc que mereixen els olis de les varietats tradicionals de la zona: farga, sevillenca i morrut. S’ha engegat el Museu natural d’Oliveres Mil·lenàries a Ulldecona i es prepara el de La Jana, així com itineraris de la Via Augusta i les Oliveres Mil·lenàries.

Per açò, ambdues parts desitgen avançar en la línia ja iniciada de col·laboració en la Guia Gastronòmica i, en conseqüència, Juan Echanove i els representants del Territori del Sénia han acordat “donar el seu suport al projecte Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia, per la qual cosa representa de protecció i conservació de la biodiversitat, però també pel que comporta de posada en valor del fruit d’aquestes oliveres, autèntic or líquid, de la màxima qualitat i amb totes les garanties de procedència i elaboració”, segons s’explica des de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Més informació: | | |