La Tinença de Benifassá celebra les seves primeres jornades gastronòmiques coincidint amb Sant Antoni


comarquesnord.cat, La Tinença de Benifassà
» divendres, 20 de gener de 2012

El dia 21 de gener se celebra a La Pobla de Benifassá la festa gran de Sant Antoni, que inclourà un Sopar Popular, l’encesa de la Foguera, on s’incorporen per primera vegada Els Dimonis del Foc i Ball amb Orquestra. Amb aquest motiu, l’Associació d’empreses de Turisme de la Tinença de Benifassá, ha dissenyat les I Jornades Gastronòmiques especials en honor a Sant Antoni.

Els restaurants participants en aquesta nova iniciativa, Font de Sant Pere, Moli L’Abat, El Forn, Hotel La Tinensa, La Taverna i Hostatgeria Sant Jaume, han elaborat cadascun un menú diferent partint d’elements comuns, plats típics de la zona, de la festivitat de Sant Antoni i amb productes de temporada. Així, es poden trobar plats característics de la La Tinença com l’olleta de Sant Antoni, l’olleta de matança, l’embotit de la Tinença, be a la llenya, conill “trufat”, porquet rustit o lechoncillo o parrillada a la brasa acompanyats de postres casolanes com quallada amb mel, flam d’ametlla, flam de carabassa i el cremaet, aigua, vi, licors i moscatell.

Aquests 6 menús estaran vigents del 14 al 29 de gener, encara que l’Associació, veient l’èxit de la iniciativa, està plantejant allargar-ho fins a mitjan febrer, perquè els visitants puguen provar-ho i conèixer millor la rica gastronomia de la zona.

Més informació: | | |