Lo Consell Comarcal elevarà al ple un document per propiciar la participació social



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» divendres, 20 de gener de 2012

Lo president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve i la directora general de Participació Ciutadana del Govern d’Aragó, Blanca Solans, van mantindre una reunió a la seu comarcal de Valderrobres, per establir les bases de cooperació entre estos dos administracions. La Comarca del Matarranya elevarà al ple un document pel qual es compromet a propiciar la participació de la ciutadania en la construcció de polítiques socials i el traslladarà als 18 ajuntaments del territori perquè es puguen adherir de forma individual.

Esta reunió va estar el primer contacte entre la Direcció de Participació Ciutadana i la Comarca del Matarranya. Durant esta trobada, lo president de la Comarca va exposar alguns dels projectes duts a terme en esta administració, per als quals s’ha comptat amb la participació ciutadana. Són entre ells, la Carta del Paisatge o lo Pla de Zona. També, el març de 2009, lo personal de l’administració comarcal va rebre un curs de foment del voluntariat, basant-se en tècniques per ampliar i millorar la participació ciutadana en los projectes comarcals.

Des del Departament de Participació Ciutadana es va proposar a la comarca adherir-se al Fòrum Aragonès per a la Participació Ciutadana en l’àmbit local. Se tracte en concret, d’un instrument de debat i reflexió al voltant de les polítiques locals i de la participació ciutadana impulsades en lo territori aragonès. Per la seua banda, lo President Comarcal va proposar a la directora general que sigue esta la que actuo d’intermediària entre les comarques i ajuntaments i els diferents departaments del Govern d’Aragó. D’esta forma, la Direcció General de Participació Ciutadana canalitzarie i assessorarie ajuntaments i consell comarcal.

Més informació: