La ‘ronda’ de Sant Antoni recorre els carrers de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 22 de gener de 2012

Després d’acabats els actes religiosos del matí de Sant Antoni amb la missa i la processó, va començar la Ronda des del local dels majorals a l’Avinguda del Llosar. Una ronda multitudinària, ja que va participar d’ella molta gent. La Ronda de Sant Antoni és una gran manifestació festiva on els majorals aprofiten per tal d’arreplegar fons pels carrers de la vila, que són molts, ja que la Ronda pega la volta a quasi tot el poble. “Ja està la Ronda al Carrer, la Ronda de Sant Antoni, les grupes i les canastes, el angelet i el dimoni”.

L’ordre de la Ronda és el següent: Sant Antoni, Morondo, Luzbel i l’Angelet i Diablera. La Temptadora va eixir a cavall amb els majorals, acompanyada per una majoralesa vestida d’home. Son habituals les carreres dels dimonis amb les seues forques darrere dels xiquets. A continuació la Rondalla de Vilafranca, el Grup de Jota i els cantadors, Nacho del Río i Beatriz Bernad, molt coneguts per la seua participació al programa ‘Se escribe con jota’ d’Aragón Televisió.

Al final de la comitiva estaven les cavalleries que havien eixit a la benedicció dels animals i que es van esperar a la Ronda.

Els joteros van cantar jotes d’estil a llocs habituals com el Rellotge, la Plaça d’en Blasc, davant de la imatge del Sant al carrer Major, a la Placeta de Baix, al Portalet o a la Bassa. La Ronda de Sant Antoni finalitzaria al carrer Reverendo Juan Puig passades les 2 i mitja de la vesprada.

Una brillant Ronda de Sant Antoni en la jornada del diumenge a Vilafranca, en un dels darrers actes de ‘La Publicata’, que es tancaria per la vesprada amb l’Almoneda al Parador de Festes. A Vilafranca es posava de manifest, una vegada més, la gran afició que existeix per la jota i el públic va gaudir en aquesta edició amb la presència de dos dels millors cantadors de jota aragonesa del moment.

Més informació: | |