La Diputació es reuneix amb els responsables de la Llum de les Imatges per coordinar la propera exposició

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 25 de gener de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha mantingut una reunió de treball amb la gerent de la Llum de les Imatges, Carmen Quintero, per abordar diferents qüestions relacionades amb la propera exposició de la Llum de la Imatges a Vinaròs i Benicarló. Una mostra prevista per a finals de 2013 a la qual es van a sumar Catí i Culla, com subsedes, a petició de la Diputació de Castelló.

En el transcurs de la trobada, al que també han assistit el bisbe de la diòcesi de Tortosa, Javier Salines; i el delegat territorial de Cultura, Fran Medina, s’ha acordat visitar la setmana vinent Culla i Catí. Els responsables de les restauracions de béns mobles i immobles avaluaran sobre el terreny els edificis i les obres d’art, principalment del museu parroquial de Culla, que podrien ser intervinguts en el que serà la desena campanya de restauració de la Llum de les Imatges.

En la propera exposició s’intervindran, com ja s’ha avançat, l’església de La nostra Senyora de l’Asunción de Vinaròs i l’església de Sant Bartolomé de Benicarló. Aquests dos temples ja han estat visitats pels tècnics de la Llum de les Imatges per avaluar el seu estat i en aquests moments s’estudien les accions que s’emprendran.

El president de la Diputació, Javier Moliner, va anar l’impulsor de la inclusió de les dues noves subsedes i ha mantingut diferents reunions sobre aquest tema amb la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports. Moliner ha defensat la importància d’ampliar aquesta exposició a altres zones del Maestrat “perquè es beneficiés tota la comarca, aprofitant el ric patrimoni que té. L’objectiu no és un altre que integrar tot el territori en aquesta iniciativa, perquè les actuacions de millora en el patrimoni històric-religiós del Baix i de l’Alt Maestrat es vegin acompanyats per un impuls turístic de l’interior”.

Més informació: | | | |