L’Ajuntament de La Portellada i la Comarca es reuneixen per resoldre l’abastament d’aigua del poble

comarquesnord.cat . La Portellada . dimecres, 27 de gener de 2012 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de La Portellada i el Consell Comarcal del Matarranya es reuniran esta tarde per resoldre la situació que està patint lo municipi de cara al seu abastament hídric. Des de fa uns dies, los veïns de La Portellada no poden utilitzar l’aigua de boca ni per beure ni per cuinar després de que esta haigue estat declarada ‘no potable’ pels alts nivells de contaminació per nitrats. En
concret, la concentració de nitrats en l’aigua és de 80 mil·ligrams per litre (mg/l), quan los nivells màxims admesos tant per la normativa europea com per l’espanyola és de 50 mg/l.

Segons va destacar l’alcalde de La Portellada, Cosme Bosque, “ja fa un any que mos diuen que els nivells de nitrats van justos per beure”, tot i que “els geòlegs ja van mirar en lo seu moment altres punts més correctes perquè no hi haguere nitrats”. Tot i això, i després de l’última anàlisi, “mos van dir que no ere potable”. Bosque va explicar que “un dia l’aigua ere bona per beure, i als dos o tres dies ere roïna. Però ara ja no hi ha res a fer, perquè de la depuració sempre ix roïna”. Com a solució a curt termini estan los camions cisterna, tot i que això “no acabarà de resoldre el problema”.

Per resoldre esta situació, Consell Comarcal i Ajuntament de La Portellada es reuniran esta tarde al municipi del Matarranya, on s’estudiaran dos possibilitats. La primera passarie per mirar l’estat de l’actual potabilitzadora i els motius pels quals ara no es redueixen els nivells de nitrats. Mentrestant, l’altra també passe per buscar uns sistemes de depuració més eficaços. De fet, la reunió d’esta tarde comptarà amb la presència de tècnics especialistes en depuració per estudiar la situació i intentar resoldre un problema que afecte a veïns, explotacions ramaderes i també empreses (com ara el forn) que necessiten de l’aigua.

Més informació: |