Morella presenta el calendari de festes de 2012, marcat pel Sexenni

nord · la televisió comarcal . 25 de gener de 2012 .
Etiquetes: ,

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, ha presentat el calendari de festes per a este any 2012. Un any especial per als morellans, per la celebració del Sexenni, però on també la resta de mesos tindran molta activitat. A més d’esta festivitat, les principals novetats són l’avançament de les festes en honor a Sant Roc, el canvi de la Rogativa i l’organització d’actes que realitzen els gremis durant tot l’any.

Amadeu Bordàs afirmava que “l’any de Sexenni sempre és el més activitat i festes per totes les que s’organitzen al voltant d’esta celebració”. Per això, també ha agraït la participació de distints col·lectius i gremis en l’organització de distintes activitats.

A més, afegia que “en este calendari només hem inclòs els dies de celebracions festives i tradicionals, a les que caldria afegir tot l’activitat cultural o institucional, que serà molt àmplia”.

El mes d’agost serà el gran protagonista d’enguany, amb activitat durant tots els dies. La primera setmana començarà amb les dels joves, del 4 al 12 tindran lloc les festes en honor a Sant Roc, que donaran pas a la setmana cultural i, el dia 16, entraran les colònies en el primer dels actes del Sexenni. Esta celebració que es realitza cada sis anys a Morella, s’estendrà fins al dia 27. Per això, s’avancen dues setmanes els festejos anuals del mes d’agost.

Però, no sols hi haurà activitat durant el mes d’agost, sinó que, pràcticament tots els mesos tindran festes. Estes han començat amb Sant Antoni i continuaran al febrer, amb les d’Ortells (4-5), la primera orquestra del gremi de la joventut (11) o el Carnestoltes (25-26). També cal destacar que es mantenen els festejos tradicionals, com Pasqua (el dijous sant, 5 d’abril, serà festa local), Sant Joan (23-24 de juny), Sant Cristófol (14-15 juliol), les festes de Xiva, Ortells i la Pobleta, a l’agost, la Fira (8-9 de setembre) o Sant Miquel d’Herbeset (27-28 de setembre).

Finalment, un dels canvis importants l’any Sexennal és el de la Rogativa. Esta no se celebra el primer dissabte de maig, sinó que els morellans visitaran el Santuari de Vallivana el dia 17 d’agost. Un dia després, la Mare de Déu emprendrà el camí a Morella, perquè s’inicie el novenari en el seu honor. La verge romandrà nou setmanes a la localitat, tornant al Santuari el dia 20 d’octubre.

Més informació: |