Dos dipòsits de 1.000 litres cadascun abastiran los veïns de La Portellada de forma provisional


Etiquetes:



comarquesnord.cat, La Portellada
» dijous, 26 de gener de 2012

Los representants de l’Ajuntament de La Portellada i de la Comarca del Matarranya, així com també tècnics en matèria hidràulica, es van reunir ahir al municipi del Matarranya per buscar solucions de cara a la situació que viuen los seus veïns, los quals no poden beure ni cuinar amb l’aigua de l’aixeta per l’alt nivell de contaminant en nitrats que s’hi troben. Durant esta reunió, que va començar vora de les sis i mitja de la tarde, se va ficar damunt de la taula la situació que s’està vivint i també es van buscar solucions, tan a llarg com a curt termini.

Al llarg de la reunió es van apropar postures, i una vegada acabada la trobada es va anunciar que se sumaran esforços per resoldre esta situació. La primera decisió passarà per la instal·lació de dos dipòsits de 1.000 litres cadascun que abastirà el camió de la Comarca del Matarranya, de tal manera que els veïns tinguen aigua a casa, tant per cuinar com per beure, al llarg de les pròximes setmanes. Segons va explicar Francisco Esteve, president de la Comarca, “de cara a les pròximes hores també s’estan mirant possibles sistemes que garantixquen traure la màxima quantitat de nitrats” a l’actual aqüífer de La Portellada.

Ara mateix, sobre la taula hi ha dos possibles tecnologies, “però s’han de mirar els paràmetres amb los que es mouen, tant d’eficiència, econòmics, com també de manteniment”. Al marge, però, d’esta inversió a curt termini (i de solucionar una situació on també hi participen l’Institut Aragonès de l’Aigua i la Diputació Provincial), Esteve va apuntar que “també s’han de buscar fórmules amb garanties per subministrar el poble d’aigua a llarg termini”. En este context, la més eficaç i eficient passarie per buscar aqüífers alternatius que garantiren la qualitat i quantitat de l’aigua que necessiten los veïns i les explotacions ramaderes del poble.

Més informació: