L’artista morellana Pilar Dolz farà i donarà gratuïtament el cartell que promocionarà les festes del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 28 de gener de 2012 .
Etiquetes: , ,

El Consell del 53 Sexenni ha celebrat una nova reunió per a anar avançant en els preparatius de la celebració de les festes sexennals del 16 al 28 d’agost. Resten set mesos i ja s’ha concretat l’esquema general de la programació que serà similar al d’anteriors edicions.

El calendari d’activitats marca el desenvolupament d’altres festivitats habituals que s’han avançat unes setmanes com les festes en honor a Sant Roc que seran del 4 al 12 d’agost.

Entre els punts tractats en la trobada, el rector va confirmar als predicadors que assistiran a les misses, entre els quals es troba el Cardenal Antonio Cañizares que oficiarà la del dia de l’Ajuntament, així com el mediàtic Joan Enric Reverté ‘el Pare Jony’ que estarà el dia del Gremi de la Joventut. Recordar que Joan Enric va ser rector a Morella en els seus principis com a sacerdot i va ser en la localitat en la qual els xiquets i xiquetes li van sobrenomenar com a Pare Jony, que actualment és el seu nom artístic amb el qual ha tret diversos treballs musicals.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destacava que “estem avançant i ja tenim l’esquelet principal dels actes, encara que tenim temes pendents com les activitats prèvies del Sexenni cultural i diversos aspectes que han d’anar decidint els gremis”. Un altre dels assumptes que es van donar a conèixer és el cartell de les festes sexennals. Per a aquesta edició s’ha decidit donar l’encàrrec a l’artista morellana Pilar Dolz “és coneguda internacionalment, és d’ací, per la qual cosa ha mostrat gran predisposició i, a més, ho donarà gratuïtament, per la qual cosa cal agrair el detall” indicava el primer edil.

Respecte a les presentacions en altres ciutats, Puig remarcava que “estem treballant a promocionar el Sexenni en localitats espanyoles com en altres ocasions, per a aprofitar l’esdeveniment projectant la imatge de la ciutat”. També s’ha avançat en temes logístics “ja estem estudiant el reforç de serveis per a aquells intensos dies, així com la matèria de seguretat i trànsit”. L’alcalde anunciava que en pròximes dates es traurà a concurs el transport d’autobusos per als visitants a la capital dels Ports durant les festes sexennals i que es reunirà amb el nou subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles, per a analitzar el dispositiu de cara a la celebració.

El grup format per 31 persones del Consell del Sexenni celebrarà pròximament una nova trobada. Mentre, els Gremis continuen treballant per a acumular agremiats i anar donant forma als diferents punts dels quals són responsables.

Més informació: | |