Ortells celebra les festes en honor a Sant Blai i Sant Antoni aquest cap de setmana


comarquesnord.cat, Ortells
» diumenge, 29 de gener de 2012

Ortells celebrarà les seues festes de febrer, en honor a Sant Blai i Sant Antoni des del divendres fins a dilluns 6 de febrer. Els actes es mantenen respecte a anys anteriors, amb cercaviles, cremà de la barraca, misses, retaules, balls i la Tradicional Oferta.

Les festes s’iniciaran amb el cercavila a càrrec dels gaiters, l’encesa de la barraca i el ball. El dissabte i el diumenge tindran lloc els actes més solemnes, amb les misses, processons i retaules. Abans, la diana anirà a càrrec dels gaiters. Per al dissabte a la vesprada queda la Tradicional Oferta, on els distints veïns de la localitat i altres visitants, participen en una subhasta de diferents productes del municipi. Es tracta d’un curiós acte, en el que es paguen elevades quantitats, per les distintes ofertes A la nit, tornarà a celebrar-se un ball. Les festes conclouran el dilluns 6, amb la missa en honor dels difunts.

Les festes d’Ortells solen congregar a un gran nombre de veïns, ja que molts dels què viuen fora del municipi, tornen a la localitat per a gaudir d’uns dies de germandat i devoció. A més, molts de joves de la comarca també aprofiten per a desplaçar-se a esta localitat i viure el seu ambient festiu.

Més informació: | | |