La Fundación Blasco de Alagón destina 130.000 euros en 2011 per recuperar patrimoni a Castelló i Terol



comarquesnord.cat, Castelló
» dilluns, 30 de gener de 2012

La Fundación Blasco de Alagón ha invertit gairebé 130.000 euros en la recuperació de patrimoni durant 2011. Han estat un total de 9 actuacions a les províncies de Castelló i Teruel, on l’entitat desenvolupa la seva acció per conservar béns patrimonials mobles i immobles.

La restauració de la coberta de la sagristia de Portell, la restauració de l’òrgan de Vallibona, la recuperació de les pintures de l’Altar del Carmen de Morella, la rehabilitació dels llenços de la capella del mateix altar, la reproducció ceràmica del retaule de l’església de Sant Onofre de la Todolella, la reposició de la Creu de Pedra de Ortells, la restauració d’un llenç a l’església de Tronchón, l’actuació en el retaule de l’església del convent de les Agustinas en Mirambell i els treballs en el retaule de l’ermita de Sant Marc de la Barcella, a Xert, resum parteix de la tasca duta a terme per l’entitat. D’altra banda la Fundació ha recuperat part de la techumbre i ràfecs d’una de les naus de la Fàbrica Giner, on es troba la seu de l’entitat.

A aquestes tasques s’afegeix l’exposició Carbó i Dinosaures, que es va clausurar a l’octubre de 2011. Més de 3.000 visitants, entre ells nombrosos col·legis han triat la mostra com a activitat cultural.

També en 2011 la Fundación Blasco de Alagón va organitzar les Jornades de Restauració i Conservació del Patrimoni. 40 especialistes van assistir a les mateixes. En les jornades es van analitzar diferents treballs de restauració duts a terme a Castelló i Teruel. Les conferències van explicar els treballs efectuats en l’escala d’accés al cor de l’Església Arciprestal de Santa María de Morella, la talla del Crist de l’Asil de Benicarló, les peces intervingudes a la comarca turolense del Maestrazgo, les creus de terme o la pintura mural.

També en 2011 la Fundación ha gestionat el taller d’ocupació que ha permès una important labor de restauració al castell del Baró d’Herbers

Aquestes actuacions es donaran a conèixer als patrons públics i privats de la Fundación Blasco de Alagón, que es reuneixen dimecres que ve dia 1 de febrer a les 12.30h en la Diputació de Castelló.

Més informació: | | | |