Vall-de-roures dóna a conèixer la Matança del Gorrino


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 30 de gener de 2012

L’últim cap de setmana de gener, Vall-de-roures va acollir la celebració de l’habitual ‘Festa de la Matança’, organitzada pel Patronat de Turisme, Indústria i Comerç de la localitat. Com en anteriors edicions, l’activitat va atraure a persones, no només de la Comarca del Matarranya, sinó també d’altres llocs i ciutats com Barcelona, València o Saragossa.

Los actes de la festivitat se van iniciar el divendres a la nit amb la ‘Matança del Gorrino’ tal i com es feie antigament en moltes cases de la comarca. “La matança la vam fer a la nit i la veritat és que va ser un èxit de gent, com tots los anys”, va afirmar Juan Ramón Villagrasa, membre del Patronat.
L’endemà, la jornada es va iniciar amb un esmorzar a força de talladetes, pasta de botifarra i ceba fregides que va servir perquè els participants agafessin forces per dur a terme el taller de ‘farcimenta’. “L’esmorzar és un acte molt tradicional perquè ere lo que es feia abans, ere el més ràpid de cuinar”, va explicar Villagrasa. Després de l’esmorzar, va donar començament un taller on los participants es van embotir els propis xoriços i llonganisses. “Ells van fent lo xoriço i la llonganissa en les màquines antigues tal com es feie abans”, va aclarir el membre del Patronat, qui també va explicar que al llarg de la jornada “es farà servir la carn de dos gorrinos. Suposo que seran entre 60 i 70 quilos embotits”.

Des de l’organització es van mostrar molt satisfets del desenvolupament de la jornada i de l’alta participació. A més, van destacar que cada any vénen més turistes. En este sentit, Villagrasa va voler destacar que “natres, amb esta festa, volem intentar atraure turisme a Valderrobres i a tota la Comarca del Matarranya. Per això la realitzem en una data, l’últim cap de setmana de gener, que és temporada baixa, i així aconseguim que vingue gent en estes dates tan complicades”.

» Fotogaleria: La matança del gorrino a Vall-de-roures

Més informació: