Diverses poblacions del Matarranya celebren lo ‘Dia de la Pau’


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 31 de gener de 2012

El 30 de gener es va commemorar a tot l’estat lo ‘Dia de la Pau’ en record de la mort de Mahatma Gandhi el 30 de gener de 1948. Alguns centres i associacions matarranyenques es van sumar a esta commemoració. Concretament, a Fontdespatla, Calaceit i Massalió van celebrar diferents actes en los que els que veïns i escolar van participar.

A Fontdespatla, la celebració es va realitzar el diumenge dia 29 al centre multiusos de la població. Concretament, i segons va explicar Carmen Agud, l’alcaldessa del municipi, durant l’acte es van projectar diferents curtmetratges vinculats en lo tema i també es van repartir diferents frases que els assistents van anar llegint i comentat al llarg de la tarde. “Vam veure uns vídeos, un de xiquets que deien que estaven farts de la guerra i de la violència, etc… A més, vam repartir unes frases entre tots los assistents, i poc a poc les vam anar llegint i comentar. Van eixir comentaris molt interessants”, va explicar Agud.

L’alcaldessa de Fontdespatla va afegir que “la veritat és que ha participat molta gent, i molts adults, que no sol ser l’habitual. Va ser una tarde de convivència molt agradable”. L’alcaldessa també va reflexionar i va afirmar que “lo que ha quedat clar durant la tarde és que tots podem fer alguna cosa perquè hi hagi pau, encara que sigue al nostre poble”.

Un dia més tard, van ser Massalió i Calaceit els municipis que van celebrar l’efemèride. A Massalió, los xiquets de l’escola municipal van realitzar diferents activitats al pati del centre i també van construir un gran mapa mundi conformat per dibuixos de persones pertanyents a les diferents cultures i zones del planeta. Per altra banda, a Calaceit l’encarregada d’organitzar les activitats va ser la Associació de Dones i de Consumidors Kalat-Zeyd, que porte 26 anys, des de que es va crear, celebrant esta data. En este cas, los participants es van reunir a la plaça del poble on els xiquets de l’escola van recitar diferents poesies i van cantar una cançó vinculada al tema de la pau.

Segons va explicar Elisa Aloras, presidenta de l’entitat, “és una de les activitats que portem fent des que se va crear l’associació. Abans se donave menjar i roba que anave a un centre de Saragossa. Ara recaptem diners i cada any los destinem a una entitat diferents, enguany estan destinats a l’Associació Contra el Càncer”. Aloras també va voler destacar que “és un dia perquè tots reflexionem i mos adonam de que la pau és lo més important”.

» Fotogaleria: Dia de la Pau a Massalió

Més informació: | |